Amber Heard no pot pagar

Segons la seva advocada, l'actriu no té els diners que li reclama la justícia per al seu exmarit, Johnny Depp

2 min
Amber Heard conversa dins del jutjat amb Elaine Bredehoft, la seva advocada

BarcelonaL'advocada d'Amber Heard ha dit que la seva clienta no pot pagar els més de 10 milions de dòlars que el jurat ha imposat com a indemnització per haver difamat Johnny Depp en una columna d'opinió, i que l'actriu vol recórrer la sentència. "Té molts motius per fer-ho, hi ha moltes proves que no van ser admeses", va assegurar l'advocada, Elaine Bredehoft, en una entrevista al programa matinal Today, de la NBC, l'endemà que es conegués el veredicte del mediàtic judici. Quan li van preguntar si Heard podria pagar els més de 10 milions de dòlars d'indemnització, la lletrada va respondre amb un contundent “rotundament no”.

Després de tres dies de deliberació, el jurat va determinar dimecres que l'actriu haurà de pagar 10 milions per danys i 5 milions més en concepte de multa, encara que la jutge del comtat de Fairfax (Virgínia) Penney Azcarate va rebaixar aquesta última quantitat a 350.000 dòlars. En la seva demanda inicial, Depp reclamava 50 milions de dòlars per l'article publicat el 2018 al diari The Washington Post, on Heard assegurava, sense esmentar el nom de l'actor, que era víctima d'abús domèstic. En realitat, Heard no haurà d'abonar aquests 10 milions completament, ja que el jurat també va concloure que Depp ha d'indemnitzar la seva exdona amb 2 milions per un comentari del seu advocat anterior, que també es va considerar difamatori amb Heard.

"Un zoo"

Sobre la sentència, l'advocada diu que envia un missatge "horrible" i suposa un pas "endarrere" en els intents per erradicar la violència de gènere. "El que significa és que si no treus el telèfon i graves la teva parella pegant-te, ningú et creurà", va dir. També va ser rotunda a l'hora de denunciar que el jutjat del comtat de Fairfax va permetre "una sèrie de coses que no s'haurien d'haver permès". "Va ser com el Colosseu Romà. Així vaig viure tot el cas. M'oposava a permetre les càmeres a la sala del tribunal, i en vaig deixar constància, a causa de la naturalesa delicada de l'assumpte. Però es va convertir en un zoo", va assenyalar Bredehoft.

Per a ella, l'atenció de milions de persones i la pressió dels fanàtics de Depp van crear una caricatura de Heard a les xarxes socials que va acabar per "demonitzar-la" i podria haver influït en el veredicte del jurat. "Se n'anaven a casa cada nit. Tenen famílies. Les seves famílies fan servir les xarxes socials. Vam tenir un recés de 10 dies per una conferència judicial. No hi ha manera que no estiguessin influenciats", va argumentar.

Per a l'hipotètic recurs, l'advocada va avançar que presentaran moltes de les proves que no van ser admeses en aquest procés i que sí que van formar part del judici semblant que es va celebrar a Londres, on Depp va perdre un altre cas de difamació contra el diari The Sun per un article que el qualificava de “maltractador de dones”. "La cort va concloure que Depp va cometre fins a 12 actes de violència domèstica contra Amber", argumenta Bredehoft.

Amber Heard escoltant el veredicte del jurat al costat dels seus advocats.
stats