Internacional 08/12/2019

Almenys 43 persones moren en un incendi en una fàbrica a l'Índia

La policia deté el propietari de la fàbrica, on es produïen bolsos de dona

Ara
2 min
Els serveis d'emergència intenten accedir a la fàbrica pels estrets carrerons

BarcelonaAlmenys 43 persones han mort i setze més han quedat ferides aquest diumenge a Nova Delhi, a l’Índia, al declarar-se un incendi en una fàbrica situada en un edifici de tres plantes. La majoria de les víctimes són treballadors que estaven dormint dins de les instal·lacions i que han mort per la inhalació del fum. A la fàbrica s’hi fabricaven bolsos de dona, i el seu propietari ja ha sigut detingut per la policia. Se l’acusa d’haver provocat la mort de persones per un acte de negligència, delicte penat amb condemnes de fins a dos anys de presó a l'Índia.

El foc ha començat a dos quarts de sis del matí per raons que encara es desconeixen, però es creu que un curtcircuit en podria haver estat la causa. “És el segon pitjor incendi de la història de Nova Delhi”, ha assegurat Atul Garg, el cap de bombers de la capital índia, que s’ha queixat de la dificultat que han tingut per sufocar el foc perquè la fàbrica se situava en un barri de carrerons estrets i on la xarxa elèctrica és un eixam de cables que pengen pel mig de la via pública. Precisament per això, només un únic camió dels bombers ha pogut accedir fins al lloc de l’incendi i ha calgut més d’una hora per extingir-lo. A l’interior de la fàbrica, els bombers han trobat almenys 50 persones que estaven inconscients a causa de la inhalació del fum. “Era molt fosc, a dins”, ha detallat un dels bombers per explicar la dificultat per localitzar les víctimes.

Confusió sobre les indemnitzacions

“Tinc presents a tots aquells que han perdut els seus éssers estimats”, ha escrit a Twitter el primer ministre indi, Narendra Modi, que també ha titllat d'"extremadament horrible" l’ocorregut i ha assegurat que s’oferirà ajut a les víctimes. De fet, des del compte de Twitter de la seva oficina s’ha detallat que el govern pagarà 200.000 rupies (2.540 euros) als familiars de les víctimes mortals, i 50.000 (630 euros) als dels ferits.

En canvi, el cap del govern de Delhi, Arvind Kejriwal, ha anunciat en una visita al lloc dels fets que es concedirà “una indemnització d’un milió de rupies [12.680 euros] a les famílies dels que han mort, i 100.000 rupies [1.270 euros] als ferits greus”. Sobre el que sí que hi ha consens entre les autoritats índies, però, és que cal obrir una investigació sobre els fets.

stats