Tiroteig
Internacional 26/09/2022

Almenys 13 morts, entre els quals set menors, en un tiroteig en una escola a Rússia

L'atacant s'hauria suïcidat just després

ARA
1 min
Una dona abraça un nen envoltats d'altres persones a prop de l'escena d'un tiroteig a l'escola No88 d'Izhevsk, a Rússia, aquest dilluns 26 de setembre del 2022

Almenys 13 persones han mort, set de les quals menors d'edat, en un tiroteig a una escola de la ciutat russa d'Ijevsk, situada a la regió d'Udmúrtia, als peus dels Urals, al centre del país, segons ha confirmat el comitè d'investigació rus. Entre les víctimes mortals hi ha guàrdies de seguretat, professors i set menors, segons el comunicat de l'organisme. El succés, que ha acabat amb el suïcidi de l'atacant, també hauria deixat 21 persones ferides, entre les quals 14 menors.

El governador de la regió, Alexander Bretxalov, ha parlat de "tragèdia". Així mateix, ha subratllat que el centre ha estat evacuat arran del tiroteig i ha afegit que les autoritats treballen a la zona per atendre les víctimes.

Segons informa Reuters, el pistoler duia una samarreta amb una esvàstica. La identitat de l'atacant i el motiu del tiroteig, a uns 970 km a l'est de Moscou, no estan clars.

El Comitè d'Investigació de Rússia, que s'encarrega de crims importants, ha informat que l'home armat portava un passamuntanyes i, en un breu vídeo que han difós, es veu el cos de l'atacant estirat al terra d'una aula amb mobles bolcats i papers escampats per terra. Anava vestit tot de negre, amb una esvàstica vermella en un cercle dibuixat a la samarreta.

L'agència de notícies Tass ha citat els investigadors dient que l'atacant anava armat amb dues pistoles i una gran quantitat de municions.

stats