Internacional 22/08/2012

Akin desafia Romney i no deixa la seva campanya per entrar al Senat

El congressista republicà va demanar perdó per les seves declaracions, però diversos membres del seu partit li van demanar que abandonés la campanya

Ara / Agències
2 min
Todd Akin es va disculpar en un vídeo penjat a la xarxa

WashingtonTodd Akin, el congressista republicà que va aixecar la polèmica parlant de violacions “legítimes”, ha deixat passar aquest dimecres l'últim dia que tenia per abandonar la cursa electoral que podria dur-lo a aconseguir un escó al Senat. Akin ha assegurat que continuarà amb la seva campanya, desafiant així alts membres del seu partit, com el mateix candidat Mitt Romney, que li havien demanat que l'abandonés.

En declaracions a diversos programes de televisió, Akin ha assegurat que la seva persistència no és pel seu “ego, sinó que reflecteix la voluntat dels votants de Missouri”, que li havien donat en una enquesta recent 11 punts d'avantatge sobre la seva rival al Senat, la demòcrata Claire McCaskill. “La gent de Missouri m'ha escollit, i crec que no estaria bé que els caps del partit decidissin anul·lar aquests votants”, ha dit.

Dures crítiques

Akin va ser durament criticat tant per dirigents del Partit Republicà com del sector demòcrata i per organitzacions de dones que han titllat d'”intolerables” les declaracions del congressista en què assegurava que els cos de les dones té mecanismes per evitar l'embaràs en casos de violació.

L'aspirant al Senat es va disculpar poc després de fer les declaracions, i aquest dimecres ha acceptat que no tenien base científica i que estava “mal informat”. “El tema és que sí, pot sorgir un embaràs com a resultat d'una violació, ho entenc i reconec el fet”, ha dit Akin, que, no obstant això, s'ha seguit declarant contrari a l'avortament en casos de violació.

Tot i la polèmica que ha aixecat el congressista, els republicans volen recuperar el control del Senat, ara en mans dels demòcrates, i treure un ferm candidat a aconseguir un escó podria perjudicar-los, i és per això que alguns membres del partit segueixen donant suport a Akin. Tim Wildmon, president de la conservadora Associació de Famílies Americanes, ha acusat els mitjans d'esquerres de donar massa cobertura al que considera un “error en l'ús del llenguatge” i ha defensat la candidatura del congressista.

stats