Ada Colau s'embarcarà a la Flotilla de la Llibertat, amb un miler d'activistes, per trencar el bloqueig de Gaza

Els vaixells salparan des de Turquia amb 5.500 tones d'ajuda humanitària per a la població de la Franja

2 min
Un dels vaixells de la Flotilla que es prepara per salpar des de Turquia.

BarcelonaL’exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, i l'exlíder d'Unides Podem al Congrés i candidat de Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, s’embarcaran en la Flotilla de la Llibertat, que en els pròxims dies salparà des d’Istanbul cap a Gaza amb un miler d’activistes i un carregament de 5.500 tones d’ajuda humanitària.

La coalició que impulsa l'expedició formada per quatre vaixells denuncia que, a més dels bombardejos, Israel està fent servir la fam com a arma de guerra imposant un bloqueig gairebé absolut a l’entrada d’ajuda a través dels passos terrestres.

Els impulsors recorden que tant el corredor marítim des de Xipre com el llançament d’ajuda per aire no han servit per pal·liar les necessitats de la població palestina a la Franja i que "suposen una forma de distracció, ja que Israel impedeix operar a la UNRWA", l’agència de l’ONU per als refugiats palestins.

La iniciativa arriba després de l'assassinat de set membres de l'ONG World Central Kitchen que treballaven amb autorització de l'exèrcit israelià. En aquest cas, però, no hi ha coordinació amb les autoritats d'Israel.

En un missatge a les xarxes socials, Colau ha defensat la necessitat de fer "tot el que estigui en les nostres mans" per aturar l'"intent de genocidi" dels palestins a Gaza i, també, per enviar un missatge tant a les criatures palestines com a les de la resta del món: "Que la gent adulta no ens posem de perfil davant la barbàrie que els posa en perill".

"És important que sàpiguen que farem el que calgui per defensar els drets humans, la pau, la democràcia i un futur millor per tothom sense cap tipus de violència. I no hi ha res que comuniqui millor que predicar amb el propi exemple", ha afegit.

Resposta a la inacció de la comunitat internacional

La Flotilla reclama que, "davant la inacció de la comunitat internacional que permet a Israel atacar impunement la població de Gaza, imposant a més un setge medieval, com a part de la població civil ens veiem en l’imperatiu moral de fer aquesta acció". Denuncien, així, la "complicitat de la UE i altres països occidentals i àrabs i també les seves empreses".

L'expedició estarà formada per un vaixell de càrrega que portarà 350 contenidors d’ajuda i tres vaixells més en què aniran els observadors, personal mèdic, representants polítics i mitjans de comunicació. Una vintena d’activistes de Bilbao, Barcelona, Andalusia i Madrid s’embarcaran rumb a Gaza.

La Flotilla de la Llibertat ha protagonitzat dues accions per trencar el bloqueig de Gaza, que fa disset anys que perdura i que és una forma clara de càstig col·lectiu. El maig de 2010 una iniciativa semblant va patir l’assalt de la marina israeliana en aigües internacionals, amb el resultat de deu activistes i un periodista mort i una trentena de ferits. 

stats