Publicitat
Publicitat

Valls suavitza les retallades davant l'oposició de part del seu propi partit

Les mesures es votaran demà a l'Assemblea Nacional francesa i plana l'ombra d'un vot en contra d'una part dels diputats del propi govern

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha suavitzat aquest dilluns el seu pla de retallades de 50.000 milions d'euros per als pròxims tres anys, amb concessions a les pensions més baixes, un dia abans que sigui votat a l'Assemblea Nacional i després que diversos diputats socialistes anunciessin la seva oposició als ajustos.

En un correu enviat a tots els parlamentaris socialistes, el cap del govern gal ha assegurat que no congelarà les pensions per sota de 1.200 euros, el que afecta 6,5 milions de jubilats del país.

D'aquesta manera, Valls respon a una de les demandes de l'ala més moderada del seu partit, que s'havia mostrat inquieta sobre la forma en què el pla de retallades podia afectar el poder adquisitiu dels que cobren menys.

El pla de retallades de Valls incloïa una congelació de les pensions, dels salaris dels funcionaris i d'alguns serveis públics.

Amb això, el cap del Govern pretén finançar la rebaixa dels impostos patronals de 30.000 milions i reduir el dèficit públic del país, per complir el 2015 amb el compromís adquirit amb Brussel·les de situar-lo al 3% del PIB.

Revisar la congelació del sou dels funcionaris

A més de mantenir la revaloració de les pensions més baixes, Valls es va comprometre a revisar anualment la congelació dels salaris dels funcionaris en funció de la situació econòmica del país.

A més, el primer ministre ha assenyalat que es revaloritzaran els salaris públics més baixos, el que afectarà a 1,6 milions de funcionaris.

Valls ha assenyalat que s'aplicaran millores en diversos subsidis per a persones en dificultat i ha anunciat una rebaixa fiscal per donar suport al poder adquisitiu dels salaris més baixos.

Ara falta saber si aquestes mesures convencen l'ala més esquerrana del Partit Socialista (PS), després que alguns dels seus membres anunciessin la seva intenció de votar en contra del pla de Valls.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF