Els EUA alerten del risc d'un atemptat d'Al-Qaida al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica

Demanen als seus ciutadans que siguin en aquesta regió que extremin la vigilància i tanquen diumenge algunes ambaixades

El departament d'Estat dels Estats Units ha emès una alerta als nord-americans pel risc potencial "d'atacs terroristes, particularment al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica".

"La informació actual suggereix que Al-Qaida i altres organitzacions afiliades continuen planejant atacs terroristes a la regió i més enllà, i que podrien concentrar els esforços per realitzar atacs en el període entre ara i final d'agost", assegura el departament d'Estat en un comunicat.

L'alerta, que expira el 31 d'agost, assegura que els terroristes podrien elegir "diversos mitjans i armes i prendre com a objectiu interessos oficials o privats" i recorda que els punts més sensibles per a un atac són els transports públics i altres infraestructures turístiques.

Ambaixades tancades

L'alerta emesa aquest divendres pels EUA arriba un dia després de l'anunci del tancament de diverses seus diplomàtiques nord-americanes en aquesta regió diumenge que ve.

Entre les ambaixades que no obriran –tot i ser un dia laborable a la regió– hi ha Israel, Egipte, Algèria, l'Aràbia Saudita i Líbia.

Precisament, un atac a la seu diplomàtica dels EUA a Bengasi, Líbia, l'any passat va acabar amb la mort de quatre persones, entre les quals l'ambaixador dels EUA en aquest país.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 18/08/2018

Consultar aquesta edició en PDF