Publicitat
Publicitat

Clinton i Trump s'enriuen l'un de l'altre en un sopar benèfic

El candidat republicà va ser escridassat durant bona part del seu discurs

Hillary Clinton Donald Trump  van intercanviar dijous a la nit bromes àcides durant un sopar benèfic que se celebra cada 4 anys amb els candidats presidencials, i on s'espera que facin gala del seu sentit de l'humor. L'esdeveniment va tenir lloc un dia després de l'últim debat abans de les eleccions del 8 de novembre, en el moment més aspre de la campanya electoral.

Tot i que quan van arribar no es van saludar, els dos aspirants a la presidència van riure de les bromes de l'altre, i només quan Trump va acusar Hillary de fer veure que "no odia els catòlics" es va esborrar el somriure de la cara de l'ex secretària d'Estat.

El magnat novaiorquès va ser el primer a parlar, i en alguns moments del seu discurs va ser escridassat per l'audiència. Trump va començar dient que era la primera vegada que Clinton parlava davant personalitats tan importants "sense que li paguin per fer-ho".

"Hillary és tan corrupta que va ser expulsada de la comissió del Watergate. Com de corrupta has de ser perquè et passi això? Bastant", va dir el candidat republicà. 

Melania Trump també va aparèixer al seu discurs, quan entre bromes va recordar que la seva dona havia  plagiat un discurs de Michelle Obama del 2008, i mentre que l'actual primera dama va ser fortament aplaudida, a Melania tothom la va criticar. 

Les bromes de Clinton

Durant el seu torn, Hillary, que es va allargar més que el seu competidor, va reconèixer que el sentit de l'humor no era el seu fort.

Tot i això, va fer riure els assistents quan, fent referència als escàndols sexistes que han sacsejat la campanya de Trump, va dir que el republicà en lloc de veure l'Estàtua de la Llibertat com un símbol d'esperança, puntua el seu físic amb un "4 o potser un 5", si es desfés de la torxa i "s'arreglés els cabells". 

La candidata demòcrata es va referir també a les declaracions en què Trump l'acusava d'haver pres drogues abans del segon debat electoral, i va assegurar que sí, que "ho havia fet", i que el que s'havia pres es deia "preparar el debat"

Quan Clinton va acabar la seva intervenció, ella i Trump es van donar la mà fredament, evidenciant la tensió que acumulen quan falten pocs dies per a les eleccions. 

Vora 1.500 persones van assistir a la gala de caritat. Clinton i Trump van seure ben a prop, només separats per l'arquebisbe de Nova York, el cardenal T imothy Michael Dolan.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF