Imatges 22/06/2023

Galmés cerca el suport de Vox o El Pi per fer govern al Consell de Mallorca

MÉS i el PSOE han rebutjat abstenir-se en la votació per investir el candidat popular president de la institució insular

1 min
El portaveu del PP balear al Consell, Llorenç Galmés. / PP

PalmaEl candidat del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha iniciat aquest matí una ronda de reunions amb els partits amb representació a la institució insular per explicar el seu programa de govern amb el qual es presentarà a la sessió d'investidura. Després d'haver guanyat les eleccions, però no haver obingut majoria absoluta, el popular ha de cercar el suport d'altres partits per poder ser investit president del Consell.

Per això, s'ha reunit avquest dijous dematí amb Catalina Cladera del PSIB-PSOE i amb Jaume Alzamora de MÉS per Mallorca i els ha traslladat que treballarà per "formar un govern estable" i “per dur el canvi que els mallorquins han demanat a les urnes”. A més, el líder del PP els ha plantejat que donin suport o s’abstinguin en la sessió d’investidura. Ara bé, ambdues formacions ja li han avançat que no facilitaran un govern del Partit Popular i que hi votaran en contra.

Després de la negativa de socialistes i ecosobiranistes, Galmés es reunirà en les pròximes hores amb els representants de Vox i El Pi per “intentar arribar a un acord” i “garantir l'estabilitat en el Consell de Mallorca”, ha conclòs.

stats