Publicitat
Publicitat

EL RADAR

Una sèrie rescata les bruixes de Salem a partir de diumenge

La cadena WGN estrena demà la sèrie Salem, basada en els judicis -i posteriors execucions- a bruixes que es van practicar en aquesta localitat de la Massachusetts colonial a finals del segle XVII. Protagonitzada per Janet Montgomery (que interpreta Mary Sibley, la fetillera més poderosa del grup) i Shane West (heroi de guerra i antic objecte de desig de la Mary), la sèrie arrenca amb una temporada de tretze episodis. Seth Gabel, Xander Berkeley, Ashley Madekwe i Tamzin Merchant completen el repartiment.

Els dos impulsors d’aquesta sèrie amb ressonàncies històriques són Adam Simon i Brannon Braga. Simon ha escrit els guions dels films Bones i Brain dead (aquest últim també el va dirigir). Braga, per la seva banda, s’encarrega fonamentalment de la producció. En el seu currículum té el rellançament, fa dos mesos, de la sèrie Cosmos (un remake de la mítica aventura audiovisual proposada per Carl Sagan als anys 80). També ha treballat a 24 i a Terra Nova, el fallit projecte de Spielberg d’aventura familiar per a televisió, que no va aconseguir renovar per a una segona temporada.

Aquesta història d’inquisició americana ha arribat a la pantalla cinematogràfica i televisiva en múltiples ocasions. Claudette Colbert i Fred MacMurray ja van protagonitzar una pel·lícula sobre el tema l’any 1937. També ho han fet en forma de comèdia, com quan Veronica Lake protagonitzava Em vaig casar amb una bruixa, el 1942. A la televisió hi ha més d’una vintena de referències que aprofiten elements d’aquesta història. L’última és la tercera temporada d’American horror story (Coven), que segueix les desventures d’uns descendents de les presumptes bruixes originals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF