Els blanc-i-blaus s'allunyen a quatre punts de la permanència després de caure a la Ceràmica

Els jugadors del Vila-real celebren el primer dels dos gols de Capoue
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Vila-real: Pepe Reina; Foyth, Mandi, Pau Torres, Alberto Moreno (Pedraza, 90’); Parejo, Capoue, Chuchwueze, Lo Celso (Terrats, 93’), Yeremy i Jackson (Baena, 93’). Entrenador: Quique Setién
  • Espanyol: Pacheco; Calero (Simo, 75’), César Montes, Sergi Gómez, Óscar Gil; Vinicius Souza (Melamed, 85’), Darder, Keidi Bare; Braithwaite, Puado (Pedrosa, 85’) i Joselu. Entrenador: Luis García
  • Gols: 0-1 Puado (45’), 1-1 Capoue (53’), 2-1 Parejo (63’), 2-2 Joselu (73’), 3-2 Jackson (80’), 4-2 Capoue (92’).
  • Àrbitre: Soto Grado (Comitè de la Rioja)
  • Targetes grogues: Jackson (16’), Calero (40’), Yeremy (58’), Puado (58’), César Montes (62’), Óscar Gil (77’)
  • Targetes vermelles: Expósito (94’)
  • Estadi: la Ceràmica, 16.134 espectadors

L’Espanyol haurà de seguir remant de valent per sortir de les posicions de descens. Els blanc-i-blaus van marxar de l'Estadi de la Ceràmica amb les mans buides (4-2) en un partit en què Pacheco va evitar una golejada d’escàndol. El porter va allargar la vida d’un equip que va acabar el partit amb energia, creient fins al final en una gesta que, finalment, no es va concretar. L’orgull que van mostrar els de Luis García davant d’un rival força superior, el camí a seguir en unes set últimes jornades d’infart. La salvació queda a quatre punts, els que separen l’Espanyol del Cadis, després que el València guanyés 2-1 davant del Valladolid. El partit contra el Getafe, diumenge, una nova final per seguir amb vida.

La primera part va evidenciar com pot arribar a ser d’inexplicable el futbol. El Vila-real va buscar el gol per tots els camins possibles. Ho van intentar Parejo, Lo Celso, Capote, Chuchwueze, Yeremy, Foyth i Jackson, un autèntic setge per terra, mar i aire que no va servir per esquerdar el mur de Fernando Pacheco. L’extremeny va completar la que, segurament, és l’actuació més destacada d’un porter en aquesta Lliga: fins a set aturades de gran mèrit en els primers 45 minuts.

Els locals van olorar el gol, però qui el va acabar trobant, al temps afegit, va ser l’Espanyol: Puado va recollir una pilota nascuda d’un rebot en un córner i, amb una fuetada, va superar Pepe Reina. El barceloní, segon heroi blanc-i-blau de la tarda, va disfressar-se de Claudiu Răducanu, aquell romanès que va firmar l’únic gol del triomf espanyolista al camp del Vila-real el 2004… també amb Reina sota pals. La celebració es va demorar uns segons perquè el VAR va revisar si Joselu, en fora de joc, intervenia o no en la jugada. El punta no només no va tocar la pilota, sinó que va fer tot el possible per no intervenir.

Que l’Espanyol marxés als vestidors amb avantatge va ser un autèntic miracle. Haver arribat fins aquí va fer encara més dolorosa la remuntada del Vila-real, que a la represa va tornar a collar l’Espanyol i va capgirar el partit marcant quatre gols en 45 minuts. Capoue va empatar amb un bon xut des de fora de l’àrea i, poc després, Parejo va firmar el segon. Pacheco va aturar-li el penal, però la pilota va rebotar al pal i va tornar als dominis del madrileny. La fortuna que no va tenir l’Espanyol en el 2-1 la va tenir en el 2-2: una oportuna patinada de Pau Torres va propiciar un contraatac de Braithwaite que Joselu va resoldre. Quan els blanc-i-blaus van tornar a creure, van rebre quatre bufetades de cop: Jackson i Capoue van marcar els gols de la victòria del Vila-real, Expósito va veure la vermella al temps afegit i el València va marcar el gol de la victòria. La sort segueix donant-li l'esquena a l'Espanyol.