BARÇA
Esports 23/09/2019

Valverde: "Al futbol pots entrar i sortir d'una crisi en tres dies"

El tècnic blaugrana, que recupera Dembélé, confia en guanyar per revertir la situació

Albert Nadal
2 min
Valverde: "Al futbol pots entrar i sortir d'una crisi en tres dies"

Sant Joan DespíErnesto Valverde ha atès els mitjans abans del duel contra el Vila-real en una roda de premsa en què, després de la decebedora imatge a Granada i els mals resultats de l'equip lluny del Camp Nou, el tècnic blaugrana confia en revertir la situació. "Al futbol, quan perds les crisis venen en tres dies i, quan guanyes, també desapareixen en tres dies. L'única manera que tot estigui més tranquil és sumar els sis punts dels dos partits que tenim aquesta setmana", ha valorat l'extremeny, que també ha recordat que l'any passat van tenir alguna mala ratxa similar però que van ser campions de Lliga perquè es van "refer".

Abans d'atendre els mitjans, Valverde ha anunciat la llista de convocats, amb la principal novetat d'Ousmane Dembélé, que ha rebut l'alta mèdica, ja recuperat de la lesió que es va fer en la primera jornada de Lliga, a San Mamés. "Està recuperat, i és un futbolista desequilibrant", ha valorat el qüestionat tècnic blaugrana, que ha deixat Carles Pérez fora de la llista, tot i que ha explicat que seguirà en la dinàmica de primer equip, com Ansu Fati. Rakitic, que com la majoria del seu equip va fer un partit desastrós a Granada, tampoc ha sigut convocat en una llista en què torna Aleñá, que feia cinc jornades que no s'asseia ni a la banqueta.

Ernesto Valverde no ha volgut entrar a valorar la no convocatòria de Rakitic, esgrimint que no té cap molèstia, sinó que simplement l'ha deixat fora de la llista perquè "ha entrat un altre jugador", en aquest cas Aleñá, de qui ha dit que està "entrenant bé, com tots els altres". L'entrenador blaugrana també ha disculpat Junior: "Aquí tots ens podem equivocar. Ha d'estar en condicions de jugar. Està a Primera Divisió i al Barça. El vaig canviar al descans, però l'havia posat de titular".

Valverde exculpa Griezmann

El Txingurri també ha esquivat parlar de la poca producció ofensiva de Griezmann, que encara no ha xutat a porteria lluny del Camp Nou. "Ha jugat tant de davanter centre com al costat. No estem tenint un bon joc d'atac fora de casa, però no és per Griezmann o Suárez o qualsevol altre... Hem de fer que entrin en joc i millorar el joc d'atac fora de casa".

En relació al fet que el Barça, juntament amb el Betis i l'Espanyol, sigui l'equip més golejat de Primera amb 9 gols, Valverde ha admès que no li agrada aquesta estadística, però s'ha excusat valorant factors que considera fora de la normalitat. "No és normal que ens xiulin tres penals en sis partits, però això és perquè ens estan arribant més i generant més perill. Tampoc és normal que el València o el Betis ens marquin a casa quan hem dominat els partits. De tota manera, l'estadística de gols encaixats és la que és i no ens agrada". Per acabar, el tècnic ha admès que no li preocupa que el Madrid vagi per davant a la taula.

stats