Futbol

Els tuits polèmics d'Elvis Coca frenen el seu fitxatge pel Barça

L'entitat es replanteja la incorporació del vistaire per piulades que havia fet en contra del club i també del Govern

2 min
La Masia està malalta

BarcelonaCada final de temporada, abans que arribi el 30 de juny, el Barça acostuma a sacsejar el departament d'observadors del club, encarregats de caçar talents per al planter. Es tracta d'arribades i sortides que, sovint, passen desapercebudes als mitjans. Són moviments que no impliquen cap comunicació pública de l'entitat i que no arriben als aficionats. Però aquests darrers dies ha sortit a la llum el nom d'un observador que el Barça sospesava incorporar com a coordinador de l'equip de captació per al filial, que tornarà a anomenar-se Barça Atlètic, així com també per a la resta de categories de futbol formatiu.

Es tracta d'Elvis Coca, de 39 anys, fins ara adjunt a la direcció esportiva del CD Mirandés de Segona Divisió i que darrerament també havia estat en l'òrbita del Centre d'Esports Sabadell per ocupar la vacant de director esportiu. Si el seu nom està sent objecte de debat és per uns tuits i un retuits que va fer a Twitter fa deu anys i que, tal com ha avançat Mundo Deportivo i ha pogut confirmar l'ARA, han provocat que la seva contractació hagi quedat congelada. Segons ha pogut saber aquest diari, el Barça ha descartat que Coca -un observador desconegut per Xavi i pel seu cos tècnic- entri a treballar al club.

Els continguts que han aixecat polseguera a la xarxes són de caire madridista, però també hi surten mal parades personalitats públiques catalanes com Artur Mas. Coca també criticava les polítiques econòmiques relacionades amb Catalunya. Pel que fa al cas de l'expresident de la Generalitat, Coca va fer un retuit del digital espanyolista Crònica Global en què se cita el periodista Risto Mejide: "Em va semblar lamentable veure Mas somriure quan xiulaven l'himne d'Espanya". L'observador també qüestionava les dotacions pressupostàries per a Catalunya, però on més s'esplaiava era escrivint en favor del Reial Madrid o criticant el Barça, en aquest cas, per qüestions esportives. Coca ha esborrat aquests continguts del seu perfil de Twitter.

Aquest cas recorda el del futbolista Sergi Guardiola, actualment al Valladolid i que el curs passat va jugar cedit al Rayo Vallecano. Minuts després d’anunciar la seva incorporació, el Barça va anunciar la rescissió del contracte del davanter, que havia de reforçar el filial blaugrana el 2015. El club va prendre la decisió al saber que el futbolista havia publicat diversos tuits ofensius contra Catalunya. “Puta Catalunya i visca el Madrid”, va escriure en un missatge a Twitter l’any 2013, tot i que ell va negar haver-ho fet. Coca no ha sigut tan explícit ni ha insultat, però la seva gestió de les xarxes socials ha acabat provocant que sigui descartat pel Barça per a entrar a treballar l'àrea de captació.

stats