Bàsquet - NBA
Esports 16/03/2023

Armes de foc, prostíbuls i muntanyes de bitllets: la vida tèrbola de Ja Morant

La carrera d'un dels jugadors joves més brillants de la NBA, en perill

3 min
Ja Morant, en acció

BarcelonaJa Morant no ha sabut controlar la velocitat que agafava la seva vida. Empès per una inèrcia autodestructiva, una de les grans estrelles de la NBA viu hores molt incertes. El seu futur com a esportista professional està amenaçat després d'haver estat apartat de la disciplina dels Memphis Grizzlies. L'acumulació de despropòsits ha comportat que moltes marques comercials que el patrocinaven trenquessin el contracte que els unia.

La gota que va fer vessar el got va ser quan el jugador va penjar un vídeo amb una arma a les seves xarxes socials. Quan es va fer públic l'incident i els Grizzlies el van apartar de la seva disciplina, Morant va decidir ingressar en un programa d'assessorament, després d'anunciar que es prendria un temps per aprendre a gestionar la seva ansietat. "Assumeixo la completa responsabilitat per les meves accions. Demano perdó a la meva família, companys, tècnics, aficionats, col·laboradors, la ciutat de Memphis i tota la franquícia. Em prendré un temps per rebre ajuda i treballar en millors maneres de gestionar l'estrès i el meu benestar en general", va escriure el jugador.

L'estrella dels Grizzlies, un dels joves talents més brillants de la NBA, va publicar el 4 de març a la matinada un vídeo en directe a Instagram en què se'l veia sense samarreta i amb una arma a la mà en un local nocturn. Segons va publicar el New York Post, el jugador va anar unes quantes vegades al bordell Shotgun Willie's de Glendale (Colorado) durant els viatges del seu equip a Houston i Denver per jugar contra els Rockets i els Nuggets, respectivament. En aquest establiment va deixar un total de 50.000 dòlars en propines i va transmetre per a tots els seus seguidors el directe en què va aparèixer amb una pistola a les mans a la zona de vips. Uns dies després van aparèixer noves imatges amb data del 2 de març en què es podia veure Ja Morant amb una dona en tanga a sobre seu i el terra completament cobert de bitllets. “Tota la sala és plena de diners, literalment en són un munt. Vam necessitar un rasclet per ajuntar-los tots”, va explicar un treballador del club que va presenciar l'escena.

Dos treballadors van afegir que el jove base de 23 anys, que va signar un contracte de cinc anys amb els Grizzlies que arriba als 215 milions d'euros, va desemborsar almenys 50.000 dòlars en propines en efectiu durant les dues nits de festa. “Es va trigar una eternitat per comptar-los”, va recordar una de les ballarines presents els dies en què Morant va anar a l'establiment. El jugador té parella i una filla.

Ja Morant, jugador dels Memphis Grizzlies

El règim intern de la NBA no permet que els jugadors portin armes de foc en espais derivats de la seva professió, circumstància que també s'aplica durant els viatges. Incomplir aquesta normativa podria comportar sancions, promogudes directament pel comissionat de la NBA, que poden anar fins a una inhabilitació de durada indefinida. La mateixa lliga va informar recentment, a través del seu portaveu Mike Bass, que havia obert una investigació sobre el cas. La sanció final ha sigut de vuit partits.

Una allau d'incidents

Aquest últim no és un cas aïllat. Segons va informar The Athletic, a finals de gener Morant es va veure implicat en un altre incident. Després d'un partit disputat entre els Memphis Grizzlies i els Indiana Pacers, l'equip rival va denunciar que el seu autobús va ser apuntat per un làser procedent d'una arma de foc des d'una furgoneta on Morant anava de passatger.

Segons informacions del Washington Post, també hi va haver una arma de foc involucrada en un episodi que va tenir lloc el 26 de juliol del 2022, setmanes després que Morant firmés amb els Grizzlies el nou contracte. El cas encara està sota estudi policial. Aquell incident es va produir durant un partit de bàsquet, de caràcter amistós i que barrejava jugadors professionals amb amateurs, disputat a les instal·lacions de la mansió de Morant a Memphis. Un dels participants, menor d'edat, va denunciar que el jugador el va colpejar de manera violenta en més de deu ocasions i que, a més, el va amenaçar amb una arma de foc.

En una altra ocasió, un agent de seguretat va denunciar el jugador per uns fets en un centre comercial de Memphis. El motiu va ser una discussió de la mare de Morant amb un treballador d'una sabateria. Després de la discussió, la dona va trucar al seu fill, que va aparèixer acompanyat d'unes nou o deu persones. Després de produir-se una disputa verbal, el director de seguretat del centre comercial va explicar que havia rebut cops i l'havien amenaçat.

stats