28/06/2021

Tractar Jordi Alba com un qualsevol

2 min
Jordi Alba, capcot després de perdre un partit al Camp Nou

Alerta amb la feinada de Mateu Alemany en el seu primer estiu al Barça. L'experimentat executiu mallorquí, primera aposta de Joan Laporta per a la direcció esportiva, té l’encàrrec de millorar i alhora abaratir l’ecosistema de Leo Messi, que serà el primer a abaixar-se el sou. Després de tancar quatre incorporacions aparaulades per la junta anterior, ara li toca explorar el mercat, sondejar possibles bescanvis i arremangar-se per alliberar massa salarial amb traspassos, cessions i amb rescissions traumàtiques que, segons com, podrien acabar al jutjat.

Alemany també ha de negociar rebaixes (i no ajornaments) de contractes llargs de futbolistes amb dilatada trajectòria a l’entitat que, tot i ser veterans, entren als plans de l’entrenador. Laporta va dir que un d’ells, Gerard Piqué, s’hi posarà bé. Amb Sergio Busquets hi ha trobades pendents pel mateix motiu. Tots dos són culers de la casa amb etiqueta de vaca sagrada que s’adaptaran a la crua realitat del club. Jordi Alba, indiscutible des que va arribar el 2012, també podria formar part d’aquest pack negociador, però en canvi l’estem veient a l’aparador com si fos un Dembélé o un Trincao de torn, com si hagués costat una morterada, com si no hagués funcionat aquest curs, com si el seu perfil s’assemblés més al de Suárez fa un any que als de Piqué i Busquets enguany.

Alba ha fet cinc gols i ha repartit quinze assistències aquesta temporada, és el principal soci de Messi en atac i està sent dels millors laterals de l’Eurocopa. A Espanya, per davant de José Luis Gayà, que curiosament és futurible blaugrana, i a les ordres de Luis Enrique, que si una cosa té és que no es casa amb ningú. No cau simpàtic ni va sobrat d’autocrítica, però de rendiment no n’hi ha faltat els últims mesos. Si vol seguir a casa, haurà de posar el seu salari al dia com faran part dels seus companys. Ara bé, segur que hi ha maneres més elegants de fer-li veure la realitat que patrocinar portades per enviar-lo a un Inter de Milà que està igual o pitjor de diners que el Barça. Alba no és un qualsevol i se l'està tractant com si ho fos.

stats