BARÇA
Esports 18/01/2016

El Barça no sol·licita la cautelar que podria permetre a Luis Suárez jugar a San Mamés

El club blaugrana vol evitar que l'uruguaià pugui jugar dimecres a Bilbao però es perdi el partit de tornada

A.l.
2 min
Luis Suárez i Pau López / REUTERS

BarcelonaLuis Suárez podria perdre's el partit de dimecres contra l'Athletic Club per una qüestió formal. El jugador uruguaià va ser sancionat amb dos partits pel Comitè de Competició, després dels incidents posteriors al derbi de Copa contra l'Espanyol. Una decisió ratificada posteriorment pel Comitè d'Apel·lació, i que el davanter blaugrana ja ha complert en part (no va jugar la tornada dels vuitens contra l'Espanyol). Després d'esgotar les vies federatives, el Barça ha enviat aquest matí de dilluns el recurs al Tribunal Administratiu de l'Esport, el TAD. A mig matí, l'òrgan adscrit al Consell Superior d'Esports ha rebut l'escrit del Barça, però el recurs presentat per l'entitat catalana podria quedar en paper mullat.

El Barça no ha demanat la suspensió cautelar de la sanció, un fet que alentirà la decisió del TAD, que podria arribar més tard de dimecres. Els serveis jurídics del club han presentat un recurs perquè quedi sense efecte la decisió del Comitè de Competició, però han descartat demanar la cautelar per evitar que això pugui implicar que Suárez pugui jugar a Bilbao, però després es perdi el "partit de tornada", segons han argumentat fonts oficials del club per explicar la qüestió.

D'acord amb aquest procediment escollit pel Barça, segons diferents portaveus del TAD, el procés pot allargar-se fins després del partit de dimecres, quan el jugador blaugrana ja hauria complert els dos partits de sanció. Sense la petició de la cautelar, el TAD requereix dels informes de la sanció que ha d'enviar la Federació Espanyola (la sanció la va decretar el jutge únic de Competició basant-se en l'acta del partit de Martínez Munuera) i posteriorment necessita les al·legacions del Barça. Sense tenir tota aquesta documentació, el TAD no es pot reunir per tractar aquest tema, i, per tant, decidir si Suárez serà a San Mamés dimecres depèn del fet que arribi tota aquesta documentació.

El TAD, format per 7 membres, no necessita que la reunió sigui presencial, sinó que a través d'un sistema encriptat que ofereix el CSD i videoconferències entre els seus integrants pot debatre sobre els recursos que se li presenten. Per tant, si la RFEF i el Barça presenten els escrits durant la jornada de dimarts (l'horari del TAD és de matí) encara hi hauria una mínima possibilitat que es resolgués el cas abans del partit contra l'Athletic a San Mamés.

stats