CICLISME
Esports 03/04/2013

Sergio Henao (Sky) lidera el festival colombià a la Volta al País Basc

L'escalador es col·loca líder de la general de la cursa ciclista basca després de guanyar a l'exigent final de La Lejana, en un final polèmic amb el seu compatriota Betancur

Albert Rabadan
2 min
Sergio Henao, guanyador de la tercera etapa de la Volta al País Basc / MIGUEL TOÑA / EFE

BarcelonaLa Volta al País Basc ha tingut aquest dimecres el seu primer test important entre els escaladors i s'ha resolt amb una ajustada victòria del colombià Sergio Luis Henao (Sky), que ha batut en un esprint agònic al seu compatriota Carlos Betancur (Ag2r). El segon classificat ha fet un gest de protesta per la trajectòria irregular d'Henao, però els jutges no han actuat.

Tant Betancur com l'italià Giampaolo Caruso (Katiuixa, tercer a l'etapa) han començat les rampes més dures del port de La Lejana, situades a l'últim quilòmetre de l'etapa, amb uns 10 segons d'avantatge respecte al grup dels favorits, ja seleccionat en els moviments previs. Henao, que no era el primer cop que atacava en aquesta etapa, ha estat l'únic d'aquests que ha arribat a l'alçada de la parella d'escapats, i ha estat capaç de batre'ls.

En quart lloc ha entrat un altre colombià, Nairo Quintana (Movistar), que ha esgarrapat dos segons respecte els grans favorits, Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) i el company d'Henao a Sky Richie Porte, que ve d'un mes de març pletòric. Juntament amb ells dos han entrat l'italià Diego Ulissi (Lampre-Merida) i el vencedor del GP Miguel Indurain Simon Spilak (Katiuixa), però les distàncies encara són curtes i tot està obert per aquest dijous en una nova arribada en altura a Arrate.

Volta al País Basc, tercera etapa (Vitòria – La Lejana, 164,7km):

1r Sergio Luis Henao (Sky) 3h 54' 22"

2n Carlos Betancur (Ag2r) m.t.

3r Giampaolo Caruso (Katiuixa) a 5"

4t Nairo Quintana (Movistar) a 8"

5è Diego Ulissi (Lampre-Merida) a 10"

(...) 21è Alberto Losada (Katiuixa) a 33"

Volta al País Basc, classificació general:

1r Sergio Luis Henao (Sky) 12h 24' 26"

2n Nairo Quintana (Movistar) a 8"

3r Richie Porte (Sky) a 10"

4t Alberto Contador (Saxo-Tinfoff) a 10"

5è Giampaolo Caruso (Katiuixa) a 10"

(...) 24è Alberto Losada (Katiuixa) a 38"

stats