Esports 16/12/2022

Sergio Busquets s'acomiada de la selecció espanyola

El jugador del Barça ha disputat 143 partits amb 'la roja'

2 min
Sergio Busquets controla la pilota davant Costa Rica

BarcelonaSergio Busquets va ser el primer a donar la cara després que Espanya caigués eliminada del Mundial de Qatar a mans del Marroc. El migcampista, que havia passat a ser el capità de la roja, succeint en el càrrec Sergio Ramos, ja va donar a entendre que aquell podia ser el seu últim partit amb la selecció. Un parell de setmanes després, s'ha confirmat. El futbolista, de 34 anys, ha anunciat que posa punt final a la seva trajectòria amb el combinat espanyol.

"Voldria agrair a totes les persones que m'han acompanyat en aquest llarg camí. Des de Vicente del Bosque, que em va donar l'oportunitat de començar, fins a Luis Enrique per fer-me disfrutar fins al darrer segon", ha dit en el text, on ha tingut un record per als companys i per als altres tècnics amb qui ha compartit vestidor a la selecció.

D'aquesta manera, es posa punt final als 13 anys de Busquets defensant la samarreta d'Espanya, durant els quals ha disputat 143 partits, ha guanyat un Mundial i una Eurocopa. "Ha estat un honor representar el meu país i portar-lo al punt més alt, a ser campió del món i d'Europa, ser capità i gaudir de tants partits, amb més o menys èxit, però sempre donant-ho tot i aportant el meu granet de sorra perquè tot anés el millor possible".

13 anys amb 'la roja' i 143 partits

El migcampista va debutar a Primera Divisió amb el Barça el 2008, de la mà de Pep Guardiola. Ràpidament, es va fer un lloc a l'onze titular blaugrana. De ser el fill de Carlos Busquets –el segon porter del Barça del Dream Team– a ser, simplement, Busquets. O Sergio, com li agradava fer-se dir. Alt, ràpid i molt dotat tècnicament i tàcticament, va cridar l'atenció de la selecció espanyola, que aleshores entrenava del Bosque. El tècnic el va convocar al març, per un amistós contra Anglaterra, tot i que no va acabar jugant. En canvi, sí que debutaria, i en partit oficial, l'1 d'abril del 2009, en un partit de classificació per al Mundial 2010 contra Turquia.

"Encara se'm posen els pèls de punta de recordar-ho. Trobaré molt a faltar veure la llista de convocats, agafar el pont aeri, saludar els companys, gaudir dels entrenaments, de les inacabables partides de pocha, sortir a jugar, no sense abans fer el nostre crit junts, escoltar l'himne nacional abraçats o sentir l'estima de tot un país", deia en el text.

Després de l'eliminació d'Espanya al Mundial, i quan ja s'intuïa que Busquets podia deixar la selecció, alguns companys van animar-lo a continuar uns mesos més, però la decisió de Busquets ja estava presa i ha esperat uns dies a comunicar-la. El seu comiat se suma al de l'entrenador, Luis Enrique; tot i que, en el cas del tècnic, va ser la Federació qui va decidir no renovar Lucho, que acabava contracte just després de la cita de Qatar.

La incògnita del Barça

Ara, però, s'obre una altra incògnita. El futbolista, que completa la seva 15a temporada al Barça, acaba contracte el 30 de juny i el seu futur no és gens clar. De fet, a l'estiu ja va rebre una proposta blaugrana per renovar el seu contracte, però la va declinar. Un indici, segons apunten als despatxos del Camp Nou, que fa presagiar que Busquets no seguirà al conjunt blaugrana més enllà d'aquesta temporada –on també exerceix com a primer capità.

stats