22/06/2022

Sergi Darder, el nostre líder

2 min
Sergi Darder: “La inestabilitat del club no ha ajudat el vestidor”

BarcelonaFa setmanes que insisteixo -i sé que em faig pesat- en la importància de renovar Óscar Melendo. I ho faré fins que sigui oficial la seva marxa. Quan marxi, que marxarà, en faré màxim responsable el club. Perquè si cap dels directius ni responsables esportius han estat capaços de seduir-lo, si ningú no ha sabut transmetre-li que aquí és on millor podria estar, és que alguna cosa falla. En el meu futbol, els Melendos mai no hi són sobrers, tot el contrari: per raons futbolístiques i per raons simbòliques. Ara bé, el meu romanticisme no m’obnubila tant per no saber quina és la renovació clau d’aquest estiu: Sergi Darder.

I de la mateixa manera que em va saber greu la claredat de Domingo Catoira sobre la marxa de Melendo, em va alegrar la seva consciència sobre el paper central que ha de tenir Sergi Darder en el futur de l’Espanyol. Recordem que acaba contracte el 30 de juny del 2023. Si no renova aquest estiu, o no el tenim aquesta temporada a canvi de quatre euros o no el tenim la següent a canvi de res. Tant el director esportiu en la presentació de Brian Olivan de dimarts com Diego Martínez el dia de la seva presentació, van destacar el nom del d’Artà com a peça clau. I no estem acostumats a aquesta claredat amb noms propis. 

El nou projecte de l’equip ha de girar al voltant de Darder. Això significa una bona nòmina, uns bons acompanyants i el braçalet de capità. I ell ha d’assumir el seu lideratge més enllà del terreny de joc. Acabar de superar la nostàlgia illenca i convertir la ràbia i la desesperació solitàries davant les dificultats en ànims col·lectius. Perquè uns minuts després de començar un partit i d’haver intervingut un parell de cops en el joc, tots mirem la cara del Sergi per saber per on anirà la cosa. La seva tristesa, la seva impotència, seran les nostres. La seva seguretat i alegria ens assegura l’èxit. Sense que li pesi la responsabilitat, se n’ha de fer càrrec en el seu doble sentit: entenent-nos (“Em faig càrrec del que us passa”) i donant-hi solució (“No us preocupeu, ja me’n faig càrrec i ho resoldré”).

Sergi Darder ho té tot per ser el líder i el capità d’aquest equip: és un gran jugador, és de la casa, és perico, s’explica bé i ens coneix com ningú. Queden moltes setmanes de mercat. Sembla que hi haurà pocs moviments tot i que estic segur que marxaran més jugadors dels que ens imaginem. Tots són prescindibles. Excepte el Sergi, el nostre nou capità.

stats