Futbol

Sèrbia amenaça amb abandonar l'Eurocopa

La polèmica sorgeix dels crits de "Mateu el serbi!" per part de les aficions d'Albània i Croàcia

ARA
2 min
L'afició d'Albània durant el partit d'aquest dimecres contra Croàcia

BarcelonaLa política i el futbol sempre han anat de bracet. I més quan es tracta de competicions de seleccions. Si bé encara no fa ni una setmana que ha començat l'Eurocopa, ja ha arribat el primer conflicte diplomàtic entre els països que hi participen. El problema ha sorgit durant el partit que enfrontava aquest dimecres Croàcia contra Albània, quan, de cop i volta, les dues aficions balcàniques es van unir sota un mateix crit contra el seu històric enemic territorial: "Kill the Serb!" [Mateu el serbi!]

Aquests crits, com era d'esperar, han fet enfadar la federació sèrbia. De fet, el secretari general de l'Associació Sèrbia de Futbol, Jovan Surbatovic, ha amenaçat amb abandonar l'Eurocopa si la UEFA no sanciona de manera "severa" les federacions dels dos països. "El que ha passat és escandalós, i demanarem sancions a la UEFA, encara que això signifiqui no continuar a la competició. Exigirem que se sancioni les federacions de les dues seleccions. Si no les castiga, pensarem com procedirem", ha dit Surbatovic aquest matí a l'emissora estatal de Sèrbia RTS.

Cal recordar que, fins al dia d'avui, la UEFA ja ha hagut d'intervenir en dos partits d'aquesta Eurocopa. En aquestes dues ocasions, els països balcànics han estat sempre el centre de la sanció: en el segon dia de competició, Albània i Itàlia s'enfrontaven en el seu partit del grup B quan diversos dels seus aficionats van llançar objectes al camp. Però de moment la selecció sèrbia ha estat l'única sancionada per fer proclames polítiques als estadis. En concret, la seva federació va ser multada després que una gran multitud de seguidors del país exhibissin proclames anti-Kosovo.

Surbatovic, preguntat per la sanció que se'ls va aplicar a ells, ha defensat que es tracta d'un cas molt diferent. "Ens van sancionar per casos aïllats. Els nostres aficionats es van comportar molt millor que els altres. [...] Els serbis som cavallers i tenim el cor obert, així que demano als aficionats que continuïn sent cavallers", ha dit.

stats