Eurocopa
Esports 04/07/2021

La selecció anglesa enfonsa Ucraïna gràcies a dos gols psicològics (0-4)

Els 'pross' jugaran les semifinals de l'Eurocopa contra Dinamarca

2 min
Harry Kane, autor de dos gols a l'Ucraïna-Anglaterra

BarcelonaDefinida la segona semifinal de l'Eurocopa. La disputaran dimecres que ve les seleccions d'Anglaterra i Dinamarca. Qui en surti guanyador es veurà les cares a la final de Wembley (Londres) amb el vencedor del partit entre Espanya i Itàlia, que es jugarà 24 hores abans. No hi haurà, per tant, cap duel repetit en el torneig, perquè els quatre supervivents pertanyen a quatres grups diferents (A, B, D i E). En el cas de Dinamarca, la classificació va ser agònica gràcies a una diferència positiva de gols.

També és positiu l'average d'Anglaterra en tota l'Eurocopa. Un avantatge que els de Gareth Southgate han basat en una solidesa defensiva imbatible. Els anglesos són l'únic equip de la competició que encara no ha rebut cap gol. Jordan Pickford, porter de l'Everton, tampoc va haver d'acudir al fons de la xarxa en l'enfrontament contra Ucraïna, resolt plàcidament a favor dels pross. El triomf va evitar la sorpresa a l'Olímpic de Roma i es va fonamentar en dos gols psicològics que van frustrar les opcions dels d'Andri Xevxenko. Al minut 4, Harry Kane va fer el primer gol de la nit. I al 46, tot just després del descans, Maguire va anotar la sentència per acabar d'enfonsar Ucraïna, que va acabar patint una golejada dolorosa després d'encaixar dos gols de cap més de Kane i Henderson.

Dinamarca continua somiant

A l'altre encreuament de quarts de final que es va resoldre aquest dissabte, Dinamarca va aconseguir el bitllet per a les semifinals d'una cita continental per primera vegada en 29 anys. L'equip escandinau, amb el blaugrana Braithwaite instal·lat a l'alineació, va eliminar la República Txeca a Bakú gràcies a dos gols de Delaney i Dolberg a la primera meitat del compromís. Schick, autor de cinc dianes i màxim golejador fins ara de l'Eurocopa, va escurçar distàncies després del descans, però el marcador ja no es va moure.

Dinamarca va acabar així amb el somni dels txecs, que mantenien l'esperança de disputar un èxit que van estar a punt d'assaborir el 1996, quan van disputar una final contra Alemanya a Anglaterra. Orfes d'emocions des de fa dècades, els homes de Kasper Hjulmand van sortir victoriosos al duel d'outsiders dels quarts de final d'una Eurocopa que van començar amb una derrota contra Finlàndia i sobretot havent de lamentar la baixa del seu millor jugador, Christian Eriksen, que es va desmaiar en ple partit per un problema cardíac.

stats