FUTBOL
Esports 16/12/2015

Reunió imminent entre Guardiola i el Bayern per aclarir el futur del tècnic

L'entrenador del Bayern i el president Rummenigge se citaran en les pròximes hores però no preveuen comunicar la decisió final fins que acabi l’última jornada de Bundesliga del 2015

Isaac Lluch
3 min
Matthias Sammer, Josep Guardiola, Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness durant la presentació del tècnic català

MunicPep Guardiola i el president de la directiva del Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, mantindran en les pròximes hores una última reunió per parlar sobre el futur del tècnic català a l’entitat bavaresa. En les darreres setmanes tot dos ja han intercanviat pensaments, desitjos i punts de vista en diverses trobades, però, tal com van acordar que farien, tornaran a valorar les seves posicions de cara a la temporada 2015/2016 abans de marxar de vacances.

Guardiola i Rummenigge ja han posat moltes coses damunt la taula els diversos cops durant la segona meitat d’aquest any i, especialment, en l’últim mes i mig, s’han reunit per abordar la possible renovació de l’entrenador, el contracte del qual expira el 30 de juny. Però en cap moment els temes de conversa han girat al voltant d’un suposat cansament del tècnic amb el dia a dia de la plantilla o amb l’exigència de la competició, o amb un distanciament entre ell i el club. Tampoc hi ha hagut mai cap ultimàtum de la directiva bavaresa a l’entrenador.

La continuïtat de Guardiola al Bayern és cada cop més incerta, tal com assumeix la mateixa cúpula del club, però Rummenigge i el tècnic s’han citat en una definitiva reunió per acabar de definir-ho tot plegat. Si en les pròximes hores manté el seu pla inicial, l’entitat muniquesa no confirmarà oficialment la decisió presa per Guardiola fins que acabi l’última jornada de la primera volta de la Bundesliga. El Bayern visitarà dissabte el Hannover i després, entre les vacances nadalenques i la pausa hivernal del campionat alemany, no reprendrà la competició fins al 22 de gener. Temps de sobra per anunciar eventuals renovacions i per on passen els plans futurs del club. Rummenigge i Guardiola tenen els seus despatxos a la seu del Bayern a una cinquantena de metres de distància i pràcticament cada setmana s’hi han reunit per tractar d’aspectes rutinaris i conjunturals de la plantilla. Periòdicament, amb més o menys formalitat, el tema damunt la taula ha estat el de la possible renovació del contracte de l’entrenador.

A hores d’ara, si bé hi ha indicis que Guardiola, el seu cos tècnic i la seva família es troben molt a gust al Bayern i a Munic, també n’hi ha que el de Santpedor pot entendre que, independentment de la collita de títols que hi pot haver a final de temporada, ja ha complert el seu compromís amb el club i l'engrescaria tenir l’experiència d’entrenar a la Lliga anglesa. Fonamentalment Guardiola entén que els seus cicles als clubs són curts, de tres o quatre anys. Al tècnic li agrada arribar, construir, esmenar, perfeccionar un tipus d’equip i de joc i quan ha aconseguit que els jugadors interpretin el que pretenia considera completada la feina.

Ancelotti a la recambra

Altrament, si bé el Bayern ja ha deixat clar que la seva prioritat és mantenir Guardiola a la seva banqueta, el club alemany també s’ha mogut per sondejar eventuals relleus. En les últimes setmanes, Rummenigge s’ha deixat veure públicament –fins i tot davant la premsa local– amb l’agent futbolístic Giovanni Branchini, que hauria fet arribar a l’exentrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, la predisposició del campió alemany a fitxar-lo com a eventual successor del tècnic català. L’entrellat, però, només s’aclarirà a partir d’aquest cap de setmana.

stats