FC Barcelona
Esports 12/07/2022

Robert Lewandowski no tensa la corda

El polonès, que ja ha expressat públicament el seu desig de sortir del Bayern, no es declara en rebel·lia

2 min
Robert Lewandowski s'ha presentat com un més a la pretemporada del Bayern Munic

BarcelonaMalgrat que Robert Lewandowski s'ha incorporat aquest dimarts a la pretemporada amb el Bayern Munic, el missatge que continua transmetent el Barça és de tranquil·litat. En una trobada informal de fa uns dies, Joan Laporta va explicar que l’entitat blaugrana havia fet els passos pactats amb el representant del polonès: presentar una oferta de 40 milions d’euros al club bavarès. Aquest era el pacte amb el qual Pini Zahavi s’havia compromès amb el president blaugrana, amb qui manté una bona relació, per aconseguir alliberar Lewandowski.

Però els plans dels alemanys són uns altres. Malgrat haver incorporat Sadio Mané, fitxat del Liverpool a canvi de 32 milions més variables, continuen aspirant a fitxar un altre davanter centre i es mostren inflexibles amb el preu de traspàs de Lewandowski, que taxen en una xifra al voltant dels 50 milions d’euros. A més, volen que l’operació es pagui al comptat i no en terminis, malgrat que a l’ariet només li queda un any de contracte i que a l’agost farà 34 anys. El Barça té coll avall que haurà de satisfer aquesta quantitat, però abans necessita activar la segona palanca econòmica -la venda d’un 15% més dels drets televisius, a canvi d’uns 300 milions d’euros-. La previsió és poder fer-ho a partir de la setmana vinent.

A més, amb l’activació de la segona palanca el club espera tornar a estar emmarcat en la norma 1:1 del fair play salarial de la Lliga, que vol dir que per cada milió que s’allibera el Barça pot gastar la mateixa quantitat en els nous contractes. Ara, en canvi, el club es continua trobant entre la norma 1:3 i 1:4, que condiciona a l’hora de fitxar i, sobretot, per poder inscriure nous contractes. 

Reunió amb Frenkie de Jong

Al club tampoc s’amaga que, per recuperar oxigen, la venda de Frenkie de Jong funcionaria com una palanca econòmica més. Tal com va avançar Mundo Deportivo, en el seu retorn a la feina dilluns, el migcampista va mantenir una reunió amb Xavi Hernández; el director de futbol, Mateu Alemany, i el director de scouting internacional, Jordi Cruyff. L’entrenador li va transmetre al futbolista el mateix que li havia dit abans que se n’anés a concloure el curs amb la selecció dels Països Baixos: esportivament es compta amb ell. Però la postura més institucional, representada per Alemany i Cruyff, li va transmetre a De Jong l’opció d’abandonar la disciplina blaugrana. 

De fet, el mateix dilluns, el director general del Manchester United, Richard Arnold, i el director de futbol, John Murtough, s'havien reunit també amb els representants de la cúpula esportiva blaugrana. El conjunt anglès està disposat a pagar, entre fix i variables, una quantitat entre 80 i 90 milions per un jugador del qual el Barça encara ha amortitzar entre 50 i 60 milions. El principal interès del club blaugrana és, però, l’estalvi salarial que suposaria la marxa del neerlandès, que aquest curs cobrarà al voltant de 20 milions d’euros bruts a raó d’un contracte progressiu. Si De Jong vol seguir al Barça haurà d’acceptar una rebaixa salarial.

stats