Lliga F

El retorn al passat de la futbolista del Barça que corre per la Barceloneta acaba amb alegria

Salma Paralluelo ha estat titular davant el Vila-real, el seu exequip, i ha marcat un gol en el triomf del conjunt blaugrana per 0-6

3 min
El Barça celebra el gol de Salma Paralluelo davant el Vila-real.

BarcelonaDilluns tot just complirà 20 anys, acaba de començar la seva segona temporada dedicada completament al futbol i ja ha guanyat un Mundial, una Champions League i una Lliga i ha estat tercera en el podi de la Pilota d'Or. Salma Paralluelo, a qui en els seus dies lliures durant aquest any gloriós se l'ha pogut veure trotant per la primera línia de mar de la Barceloneta, ha tornat avui on es van començar a il·luminar les seves aspiracions com a futbolista: Vila-real. L'afició del conjunt groguet ha exhaurit les entrades del Mini Estadi de la Ciutat Esportiva, on el Barça s'ha imposat per 0-6 amb dos gols d'Aitana Bonmatí, dos més d'Asisat Oshoala, un de Caroline Graham Hansen i un altre, precisament, de Salma. Així, l'equip blaugrana continua líder amb tres punts d'avantatge respecte al Reial Madrid abans del clàssic.

Molt s'haurien de torçar les coses perquè Salma Paralluelo, que si hagués volgut hauria pogut escollir l'atletisme professional per fer-hi carrera, no guanyi una Pilota d'Or (o diverses) tard o d'hora. Les seves condicions físiques d'atleta no li impedeixen ser exquisida en el regat i en la definició. Té el do, reservat a les escollides, de rebre la pilota i que automàticament el públic estigui expectant per la situació que pot esdevenir a continuació. Fa ben poc, la setmana passada, va marcar quatre gols al Sevilla a la primera part. Avui Salma s'ha pogut treure l'espina del curs passat, quan no va jugar cap minut en la visita del Barça a Vila-real.

La saragossana ha estat titular partint des de la banda esquerra de l'atac, però aquesta vegada no ha estat capaç de donar la millor versió davant un rival tancat a la seva àrea. Sense espais, Salma té més dificultats per posar en funcionament una de les seves millors virtuts: el desbordament. Qui ha obert el marcador a Vila-real ha estat l'actual Pilota d'Or, Aitana Bonmatí. Una conducció de la futbolista de Sant Pere de Ribes ha acabat amb un xut ras des de dins de l'àrea amb la cama dreta que s'ha trobat amb el desencert de Carmen Carbonell, la portera rival.

Aitana Bonmatí ha fet el primer gol del partit gràcies a aquest xut.

Aitana ha estat la brúixola del Barça en un partit en el qual titulars habituals com Alexia Putellas, Mapi León, Caroline Graham Hansen i Mariona Caldentey han començat des de la banqueta perquè tinguessin descans a les cames abans dels dos partits transcendentals que el conjunt de Jonatan Giráldez disputarà la setmana vinent: dimarts davant el Benfica en el debut a la Champions League i diumenge davant el Reial Madrid en una altra jornada de la Lliga F. A la porteria, ha tornat Cata Coll. Tot just s'havia superat l'equador del primer temps quan Asisat Oshoala ha empès a gol una centrada des de la banda esquerra d'Ona Batlle.

Les àrbitres principals de la Lliga F cobren al voltant de 25.000 euros anuals per fer aquesta feina, una xifra que van aconseguir després de la vaga de l'inici del curs passat. Així, és habitual que algunes d'elles compaginin aquesta professió amb una altra. La d'Andrea Fírvida Fernández, l'àrbitra del Vila-real - Barça, és la de sergenta de l'exèrcit de l'aire a l'Ala 31 de la base aèria de Saragossa.

L'autopista d'Ona Batlle

El Vila-real ha tingut els seus millors minuts en el tram final del primer temps, però al Barça no li ha fet falta posar la cinquena marxa per embolicar el triomf. A l'inici de la segona part, una altra vegada Ona Batlle ha convertit la banda esquerra en una autopista. Salma li ha servit per eliminar rivals abans de posar una centrada rasa per Aitana Bonmatí, que ha fet el 0-3 en una altra acció desafortunada de Carmen Carbonell. El Barça ha aprofitat els últims minuts per ampliar la golejada davant un Vila-real exhaust. Salma ha culminat una passada llarga de Mariona per fer el 0-4 i celebrar-lo de forma discreta, Graham Hansen ha marcat amb un xut de falta que ha desviat la tanca i Oshoala ha posat el cap per tancar el partit. La rutina de sempre.

  • Vila-real: Carmen Carbonell; Lucía Gómez (Lucía Romero, 72'), Yenifer Giménez, Queralt Gómez, Raquel Morcillo; Maria Llompart (Ainoa, 51'), Bicho (María Romero, 72'), Paola Soldevila, Lara (Kanteh, 41'); Tere Morató (Virginia Torrecilla, 72'), Kayla McCoy. Entrenadora: Sara Monforte.
  • Barça: Cata Coll; Ona Batlle (Corrales, 72'), Irene Paredes (Engen, 72'), Torrejón, Bronze; Walsh, Clàudia Pina (Alexia, 63'), Aitana (Graham Hansen, 63'); Brugts (Mariona, 63'), Oshoala, Salma Paralluelo. Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Gols: 0-1 Aitana Bonmatí (14’), 0-2 Asisat Oshoala (24'), 0-3 Aitana Bonmatí (56'), 0-4 Salma Paralluelo (77'), 0-5 Caroline Graham Hansen (82'), 0-6 Asisat Oshoala (85').
  • Àrbitra: Andrea Fírvida Fernández (Comitè Aragonès).
  • Targetes grogues: cap.
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Mini Estadi (Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza), 3.157 espectadors.
stats