Esports 22/05/2015

Sáenz de Santamaría critica que s'utilitzi el caos a Rodalies per fer "campanya" independentista

Recorda que dijous també va haver-hi incidències a les línies 9 i 10 del metro. "Això també va lligat a la independència?", ironitza

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha negat que hi hagi un greuge d'inversions al servei de Rodalies de Catalunya i ha defensat que l'arrel del problema del caos de dijous ja s'està analitzant i que pot ser que es rescindeixi el contracte a l'empresa que gestiona el software ferroviari. També ha criticat que la Generalitat utilitzi un problema com aquest per fer "campanya" independentista. En aquest sentit, ha recordat que no va ser l'únic incident registrat ahir als transports de Barcelona, perquè les línies 9 i 10 també es van paralitzar per un problema informàtic. "Això també va lligat a la independència?", ha ironitzat.

"Jo crec que cal ser molt més seriosos. Quan hi ha un problema tècnic cal investigar-lo, cal analitzar què ha passat. Un error tècnic d'aquesta naturalesa es depura i s'assumeixen les responsabilitats corresponents", ha afegit. Però, per a Sáenz de Santamaría, això "no pot servir perquè qualsevol assumpte s'utilitzi per a la reclamació constant". "Sobretot quan hores després tens un problema que no afecta en res les competències de l'Estat, com és el problema generat al metro", ha insistit. "Cal ser una mica més seriosos, eh? I a més crida molt l'atenció aquesta campanya quan falten poques hores per a unes eleccions", ha conclòs.

La vicepresidenta del govern espanyol ha rebatut amb una bateria de xifres el govern de la Generalitat sobre la manca d'inversions a Rodalies. "Per cada euro d'inversió a Madrid, se n'han invertit dos a Catalunya durant aquesta legislatura", ha assegurat. Sáenz de Santamaría considera que la xarxa catalana de Rodalies és la "xarxa més gran d'Espanya" i amb el millor índex de puntualitat de l'Estat, un 96,87%, "dels més alts de les capitals europees".

stats