Futbol
Esports 07/01/2023

El Reial Madrid menys espanyol de tota la seva història perd a Vila-real (2-1)

Per primera vegada, els blancs juguen sense cap futbolista nascut a Espanya a l'onze titular

2 min
L'onze del Reial Madrid al camp del Vila-real, sense cap jugador espanyol per primer cop a la seva història

BarcelonaTres francesos, dos alemanys, dos brasilers, un austríac, un belga, un croat i un uruguaià. Aquests són els onze jugadors que han format una alineació històrica en el Reial Madrid. I és que, per primera vegada en els seus 121 anys de vida, el club de Chamartín ha presentat un equip sense cap futbolista nascut a Espanya. Ha passat a Vila-real, en el duel de Lliga d'aquest cap de setmana.

Els mesos previs al Mundial, el Madrid i el seu entorn havien fet bullir l'olla perquè Luis Enrique, encara seleccionador espanyol, donava molt poca presència als madridistes a l'equip Espanyol. Al final només van ser dos: Dani Carvajal i Marco Asensio. Però el temps ha acabat donant la raó al tècnic asturià, perquè el Reial Madrid, progressivament, ha anat engreixant la seva nòmina de futbolistes amb fitxatges estrangers i ha reduït la presència dels espanyols a un rol secundari. A Vila-real, Carvajal no ha jugat per lesió i Asensio ha vist el partit des de la banqueta.

El Vila-real derrota el Madrid

Amb Courtois a la porteria; Militão, Rudiger, Alaba i Mendy a la defensa; Modric, Tchouameni i Kroos a la línia de mitjos, i Valverde, Benzema i Vinícius a la davantera, el Reial Madrid ha perdut a l'Estadi de la Ceràmica, en un duel on el VAR ha tornat a ser protagonista (2-1).

Després d'un primer temps sense gols però amb domini local, el Vila-real ha obert el marcador a la segona part en una acció afortunada. Yeremy Pino ha quedat sol davant del porter i ha rematat a gol. Courtois ha pogut desviar la pilota però Mendy, que corria cap a la seva porteria, l'ha desviada i l'ha fet entrar entre els tres pals.

El partit s'ha animat, el Madrid ha fet un pas endavant i ha pogut empatar de penal. El VAR ha intervingut per xiular unes mans de Juan Foyth, en què la pilota ha rascat lleugerament el braç del defensa groguet. Benzema no ha fallat. I, tot seguit, un altre penal, ara xiulat a simple vista: Alaba ha relliscat a l'àrea i, mentre s'aixecava, ha tallat amb la mà una passada interior. Gerard Moreno no ha fallat i ha tornat a avançar el seu equip. Era l'1 a 2 al minut 63.

L'equip d'Ancelotti ha buscat l'empat a la desesperada, però ha exhibit moltes mancances col·lectives contra un Vila-real ben endreçat al camp i que ha tingut bones arribades per ampliar l'avantatge. Fins i tot una rematada, a porteria buida, al descompte –Courtois havia pujat a rematar un córner– que Danjuma ha xutat fora. Els blancs han buscat més les accions individuals que col·lectives, però aquest cop ni Benzema ni Vinícius han tingut la punteria afinada.

El marcador permet que el Barça, que visita l'Atlètic de Madrid, tingui garantit acabar la jornada com a líder de Primera Divisió. Ara mateix, blaugranes i merengues empaten a 38 punts.

stats