Esports 19/06/2022

Primera gran decepció del Barça de Saras (81-74)

El Madrid d'Edy Tavares es proclama campió amb autoritat

Els jugadors del Barça, al WiZink Center

BarcelonaSense antídot contra Edy Tavares, el Barça va perdre contra el Reial Madrid (81-74) i es va quedar sense opcions de revalidar el títol de campió de la Lliga Endesa (1-3). Després de dos anys mastegant sorra, l'equip blanc va aconseguir el trofeu contra un rival blaugrana amb més coratge que energia i encert. El pivot, que va sumar 25 punts, 13 rebots i 7 faltes rebudes, va estripar el joc interior d'un conjunt culer que en el tram final de la temporada no ha estat a l'altura.

El quart partit del Barça va ser un resum dels últims dos mesos i mig, un període en què l'equip blaugrana ha perdut l'equilibri en el seu joc. Entre Nico Laprovittola, Cory Higgins i Brandon Davies, que té el cap a un altre lloc, tan sols van anotar 10 punts, una xifra insuficient per acompanyar l'esforç de jugadors com Nikola Mirotic (14 punts) o Nick Calathes (12 punts i 9 rebots).

"Hem de donar l'enhorabona al Reial Madrid, que durant la final ha sigut millor que nosaltres. Avui hem jugat molt millor, però els petits detalls sempre decideixen aquests partits", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà, que va patir la seva primera gran decepció a la banqueta culer, va tornar a apostar per Dante Exum i va descartar Nigel Hayes-Davis. L’altre jugador que es va quedar fora de la convocatòria va ser Pierre Oriola, que continua amb molèsties a la zona lumbar.

"Hem tingut un any molt complicat. Hem sigut perseverants i hem lluitat sempre per la victòria. Sabíem que podíem fer-ho, però l'any ha sigut molt dur. Estic molt emocionat perquè hem viscut els últims dies amb molta tensió. Li dediquem la victòria al millor entrenador d'Europa, a Pablo Laso", va dir Chus Mateo, que ha dirigit amb solvència l'equip blanc durant la lluita pel títol. El tècnic basc, que fa uns dies va patir un infart, va ser l'encarregat d'aixecar el trofeu del Madrid. Nit molt emotiva per al relat blanc.

La posada en escena del Reial Madrid va ser molt efectiva. L’equip blanc va aprofitar que el Barça tan sols va anotar dos punts en els primers set minuts de joc per obrir el quart partit amb una diferència de set punts (9-2). El domini en el rebot va tornar a ser aclaparador. Tot i perdre massa pilotes, el conjunt blaugrana va assentar el seu joc i va ajustar el marcador (13-10).

Dante Exum

La renda local va créixer fins als 14 punts a l’inici del segon període (24-10), quan Sertaç Sanli i Brandon Davies es van carregar amb tres faltes personals cadascun. El pla de partit va quedar estripat per Edy Tavares. El Barça va fer de l’adversitat una virtut i va aprofitar la combinació interior de Nikola Mirotic amb Rolands Smits per guanyar en mobilitat. L’equip blaugrana va reaccionar i va aprofitar un il·lusionant 5/8 en triples per tancar el quart amb un parcial de 10-23 que va igualar el resultat (34-33).

Sense continuïtat en els esforços

El tercer quart va tornar a ser molt incòmode per al Barça. Smits es va unir al grup de jugadors culers amb tres faltes personals. El Madrid va anar ampliant i reduint el seu avantatge (55-48) contra un rival blaugrana que mai es va rendir i que va ser capaç de capgirar el marcador abans d’arribar als últims deu minuts (55-56).

Sense continuïtat en el joc, el Barça va arribar als últims quatre minuts amb una renda negativa de 8 punts (69-61). La irrupció de Fabien Causeur, que va anotar 8 punts en l'últim període, va acabar d'enfonsar les il·lusions d'un Barça que haurà de repensar el seu projecte.