Esports 27/12/2019

Reescrivint els límits de l’esport en un any marcat per les sorpreses

M. Catany / Toni Padilla
2 min
Reescrivint els límits de l’esport  en un any marcat per les sorpreses

Sis anys després de lluitar per estar a Primera Divisió, el Mallorca ho ha aconseguit aquest 2019. Davant més de 21.000 espectadors, els de Vicente Moreno varen guanyar el Deportivo de la Corunya a Riazor per 2 gols a 0 i va ser un dels tres equips que han ascendit enguany a la màxima categoria del futbol. Per part seva, l’Atlètic Balears quedà a un gol de pujar a Segona.

En Moto GP, Jorge Lorenzo ha anunciat que es retira, després de gairebé 20 anys competint. Així, el pilot mallorquí ha dit adeu a la seva carrera esportiva després d’haver estat tres vegades campió de la categoria. Quant a Marc Márquez, ha tornat a demostrar que està destinat a ser el millor pilot de motos de la història guanyant el seu sisè Mundial. Qui també ha tocat el cel és Marc Gasol, que s’ha adjudicat l’NBA per primer cop en la seva carrera, amb els Toronto Raptors. I del bàsquet a l’handbol, ja que les jugadores de la selecció espanyola han quedat segones en el Mundial, després de perdre contra Holanda en un partit amb polèmica. L’any 2019 també ha estat el de la reivindicació del futbol femení i els Estats Units varen guanyar el Mundial liderats pel discurs de Megan Rapinoe.

Qui no atura de fer història és Rafel Nadal, que continua regnant a Roland Garros. A més, el jugador de Manacor va liderar el triomf d’Espanya en la reformada Copa Davis. Aquest també ha estat l’any en què l’esport ha redescobert nous límits. El kenià Eliud Kipchoge ha estat el primer home a córrer una marató en menys de dues hores, tot i que no va ser en una cursa oficial. I la gimnasta nord-americana Simone Biles, a 22 anys, ja és la que té més medalles de la història dels mundials després d’inventar-se nous exercicis.

stats