RCD Espanyol
Esports 05/12/2021

Al Rayo no li ha calgut xutar a porta per derrotar un Espanyol massa conservador (1-0)

Els blanc-i-blaus, clarament superats pels madrilenys, segueixen sense guanyar a domicili

2 min
De Tomás es lamenta després de fallar una ocasió a Vallecas

L’Espanyol ha tornat a comprovar que amb la versió més conservadora no n’hi ha prou per deixar de ser el segon pitjor visitant de la Lliga. El conjunt blanc-i-blau, que segueix sense guanyar lluny de Cornellà-El Prat, marxa de Vallecas amb les mans buides (1-0) després d’un partit en què ha mostrat una imatge força pobra i el millor ha sigut el resultat. I és que el Rayo, que no ha necessitat xutar entre els tres pals, li ha passat la mà per la cara a un Espanyol que no ha reaccionat fins a l'últim quart d’hora del partit, quan ha disposat de tres avisos que no ha sabut concretar.

Els de Vicente Moreno eren conscients que a Vallecas, on encara cap equip visitant havia guanyat en Lliga aquesta temporada (set triomfs locals i un empat), el més probable era patir. El guió del partit, per tant, no ha sorprès ningú: el Rayo ha collat de valent explotant el costat esquerre del seu atac, on Álvaro García i Fran García han trobat una autopista aprofitant que Embarba no ajudava prou en defensa un desbordat Aleix Vidal. El lateral blanc-i-blau ha fet el que ha pogut defensant la superioritat numèrica dels d’Andoni Iraola pel seu carril, i ha tingut sort que tant Sergi Gómez com Cabrera són dos grans guardians de l’àrea. 

Gràcies a la solvència dels seus dos centrals, i al fet que el Rayo no ha trobat dins de l’àrea cap rematador de garanties, l’Espanyol ha sobreviscut a les centrades d’un Rayo incisiu i persistent que tenia clar com fer mal al seu rival. Moreno ha advertit aquesta situació i ha intentat posar-hi fi. Primer, canviant temporalment de banda Puado per Embarba. Els dos atacants han recuperat les seves posicions inicials després del descans, però el madrileny ho ha fet amb una vocació més defensiva. El Rayo, fidel al seu discurs, ha seguit insistint fins que ha trobat el gol. Álvaro García ha arribat a línia de fons i Cabrera, amb mala fortuna, ha desviat la seva centrada al fons de la seva pròpia porteria. El gol ha fet justícia als mèrits d’un Rayo que, tot sigui dit, ha aconseguit marcar sense rematar entre els tres pals. L’únic intent a porteria l’havia protagonitzat Raúl de Tomás, força desapercebut en el seu retorn a Vallecas.

Raúl de Tomás pugnant amb Unai López al Rayo-Espanyol.

Falta creativitat al mig

L'Espanyol, massa condicionat per la falta de creativitat de dos dels seus tres migcampistes, Keidi Bare i Yangel Herrera, no han sabut com capgirar la dinàmica d’un partit que ha seguit dominant el Rayo. En comptes d’apostar per Morlanes o Melendo, perquè ajudessin Darder en les tasques creatives, els primers canvis de Moreno han sigut Calero, per molèsties físiques de Sergi Gómez, i Loren, que ha entrat per Bare. Els catalans només han reaccionat amb l’entrada de Melamed i Morlanes en el tram final. Amb ells sobre la gespa, els espanyolistes han generat avisos que han fet creure que era possible marxar de Vallecas esgarrapant un punt. No ho ha merescut l’Espanyol, que necessita reflexionar sobre per què continua mostrant una imatge tan pobra a domicili. 

stats