CAS PISTORIUS
Esports 20/03/2014

Pistorius ven la casa on va matar la seva nòvia per poder pagar als seus advocats

La mansió de l'atleta està valorada en uns 332.000 euros

Efe
1 min
Oscar Pistorius, durant el judici / BONGIWE MCHUNU / AFP PHOTO

PretoriaL'atleta sud-africà Oscar Pistorius, que està sent jutjat a Pretòria per l'assassinat de la seva nòvia, Reeva Steenkamp, ha venut la casa on es va produir el crim per poder pagar la seva defensa en la causa, segons ha assegurat el seu lletrat, Brian Webber.

"Això és degut a la prolongació inesperada del judici més enllà de les tres setmanes previstes", ha explicat Webber en un comunicat. El judici, que se segueix al Tribunal Superior de Pretòria contra Pistorius per l'assassinat de la model, va començar el dia 3 de març i, tot i que inicialment havia de concloure aquest mateix dia, posteriorment es va acordar prolongar-ho fins al 4 d'abril. "A causa del retard en el final del judici, ha hagut de prendre la decisió de disposar del seu actiu més gran", ha dit en al·lusió a l'habitatge del velocista paralímpic.

L'atleta ha estat acusat d'assassinat premeditat de la seva nòvia i de trencar la llei de control d'armes, càrrecs respecte dels quals s'ha declarat innocent. L'acusat no havia tornat a casa de Silver Woods Country Estate, una luxosa urbanització de Pretòria, des del tiroteig del 14 de febrer de l'any passat, que va acabar amb la vida de Steenkamp, segons Webber.

"Pistorius no té la inteció de tornar-hi a viure", ha afirmat el lletrat. "Tot i que les autoritats van tornar la casa a Pistorius fa més d'un any, va prendre la decisió de mantenir-la segellada fins després del judici", ha afegit l'advocat. En la declaració jurada que va presentar davant el tribunal durant la seva sol·licitud de fiança l'any passat, Pistorius va dir que la seva casa de Silver Woods estava valorada en uns 5 milions de rands (332.000 euros).

stats