GIRONA FC
Esports 11/10/2019

Perseguint el rècord en un inici del Girona a Montilivi

Demà dissabte l'Elx serà el rival dels gironins, que es mantenen invictes al costat de la seva afició

Jordi Bofill
2 min
Cristhian Stuani, davanter del Girona

GironaEl Girona, carregat d’autoestima gràcies a les dues victòries consecutives contra el Deportivo i el Racing, vol aprofitar per enllaçar una bona dinàmica que l’impulsi definitivament en les posicions d’ascens directe a Primera Divisió. La imatge ha millorat notablement, fruit de l’augment d’una intensitat i una pressió que han convertit el seu joc en més directe. Unzué, que s’havia sentit contra les cordes, ha pogut preparar la visita de l’Elx (12 hores, Movistar LaLiga) amb molta més tranquil·litat de la prevista. Les rialles han marcat una setmana en què els gironins voldran acostar-se al rècord d’imbatibilitat en un inici a Montilivi a la LFP.

Ara com ara, només dos triomfs separen el Girona d’Unzué del Girona de Rubi, que el curs 2012-13 va signar sis victòries i un empat en els primers set partits disputats a l’estadi. En aquest tram de competició, tots dos estan empatats amb quatre victòries i un empat, un fet que ha convertit els blanc-i-vermells en els millors locals de la categoria. Amb la Lliga avançada, però, el millor Girona de tots és el de Pablo Machín de la temporada 2016-17, el que va aconseguir l’anhelat ascens a l’elit: va estar-se 15 partits sense conèixer la derrota a Montilivi, però a aquestes altures portava només dues victòries i tres empats.

La presència de Cristhian Stuani, deslliurat del seu viatge amb la selecció de l’Uruguai pel judici sobre el Llevant-Saragossa del 2011 que s’està fent a València, ho canvia tot. El davanter està tenint una incidència espectacular en els bons resultats, i ha marcat set gols en set partits. Si no hi ha cap sorpresa, Unzué només farà dos canvis en l’alineació que ha sumat els últims sis punts. Tots dos, obligats: Mojica, convocat amb Colòmbia, i Jozabed, que pateix una lesió muscular a l’adductor llarg de la cama dreta i que serà baixa unes tres setmanes, deixaran el seu lloc a Pablo Maffeo -Aday passarà a l’esquerra- i Diamanka o Àlex Gallar, l’únic dubte.

També recupera Samu Saiz, malgrat que ja ha demostrat no arriscar-se més del que toca, tenint en compte l’atapeït calendari de partits que hi ha Segona. Instal·lats en la zona de 'play-off' d’ascens i a només dos punts de la segona posició, el Girona té la possibilitat d’assolir el tercer triomf seguit per primera vegada aquest curs. Seria tot un cop d’efecte i serviria per tenir el rècord una mica més a prop. Ja ho va dir el capità, Àlex Granell, en la presentació d’aquesta temporada: “A Montilivi només hi pot guanyar el Girona”.

stats