Barça
Esports 03/07/2022

La partida de pòquer de l'agent de Dembélé

El Barça ha confirmat la sospita que el futbolista no tenia res lligat amb cap club

3 min
Ousmane Dembélé pot deixar el Barça aquest estiu.

BarcelonaAl febrer, l'ARA es va posar en contacte amb el Barça per conèixer la situació d'Ousmane Dembélé. En aquell moment el futbolista, que s'havia negat a marxar en el mercat d'hivern i que tampoc havia renegociat el seu contracte, havia donat a entendre que tenia algun pacte amb un altre club. L'extrem acabava contracte el 30 de juny. Inicialment havia estat castigat, fora de les convocatòries, però la insistència de l'entrenador, Xavi Hernández, va aconseguir reconduir la situació. Una de les fonts consultades, propera al president, va respondre: "Tinc la sensació que no té res tancat amb cap club. Que no és cert. A final de temporada farem una nova proposta per renovar-lo. I no descarto gens ni mica que ho acabem fent". El que aleshores era només una "sensació" és la realitat del cas.

Dembélé acabava contracte amb el Barça al juny i, des de fa uns dies, és un agent lliure. El conjunt blaugrana li va oferir fa setmanes una proposta de renovació a la baixa. El futbolista no ha respost encara a la proposta, però al club creix la sensació que l'acabarà acceptant. En realitat, el jugador vol seguir al Camp Nou. Va establir la seva residència a Barcelona fa cinc anys, s'hi sent a gust i no vol canviar d'aires. El seu agent, Moussa Sissoko, en canvi, mou fils perquè se'n vagi a un altre club. Esclar que no troba enlloc que li paguin el que demana: una fitxa alta per a Dembélé i, també, una prima de renovació. Uns diners, aquests últims, que el Barça va negar el 2017 a Sissoko quan va fitxar Dembélé. Aleshores el club va haver de pagar 105 milions fixos més variables al Borussia Dortmund i, davant d'aquesta quantitat tan elevada, "no van quedar diners per pagar bonificacions extres a l'agent", recorden els antics gestors del club.

Moussa Sissoko volia 20 milions per temporada i 40 de prima de renovació

Tot és una qüestió econòmica. Una partida de pòquer que va començar fa cosa d'un any, quan Mateu Alemany, el màxim executiu de l'àrea de futbol blaugrana, va començar els contactes amb Sissoko per renovar el jugador. L'agent va deixar les coses clares, des del primer minut, posant la proposta econòmica sobre la taula. Les xifres que havien sortit publicades parlaven de 20 milions anuals i 40 de bonificació per la renovació. Unes xifres que, evidentment, no quadraven amb la realitat econòmica del Barça. Veient que no hi havia possibilitat d'acord, i com que el contracte s'acabava de manera imminent, el Barça va obrir les portes a Dembélé perquè deixés el club. Fins i tot li va arribar a oferir la carta de llibertat, per tal d'estalviar-se els 12 milions d'euros que cobra anualment. L'agent s'hi va negar en rodó.

A partir d'aquí arriben versions oposades de la història, sobre els diners que ofereix una part i les exigències de l'altra. L'únic en què coincideixen és que no s'arribava a cap acord. El Barça, que al gener tampoc va trobar sortida per a Dembélé, estava convençut que el jugador ja tenia un preacord amb algun club -es parlava del PSG o d'algun equip de la Premier-, però passaven els dies i ningú deia res. No només això, tampoc tenien constància de res per part de cap altre club. Així que el Barça va apujar l'aposta i va oferir una renovació a la baixa. Inicialment, Sissoko va posar el crit al cel. Uns dies després, al Camp Nou creuen que poden tancar l'acord, que seria per un import d'entre 6 i 7 milions fixos. Segons detallava el diari Sport, seria una vinculació per dues temporades, fins al 2024.

Xavi segueix volent que Dembélé renovi

Dembélé ha sigut sempre un jugador controvertit. Ha estat protagonista més pels seus enrenous extraesportius que no pas pels mèrits a la gespa. Ha passat molts partits lesionat i, al terreny de joc, gairebé no ha marcat la diferència. Tot i així, des del vestidor volen seguir comptant amb ell. "No entén el joc, però volem que es quedi", deia a l'ARA un membre de l'staff. La seva habilitat per xutar amb les dues cames, la velocitat i el canvi de ritme, són els principals punts forts del jugador que té en compte l'entrenador. Malgrat el recel de la directiva, de la secretaria tècnica i d'una part de l'afició, cada cop hi ha més números que el futbolista acabi renovant. La partida de pòquer està arribant al final.

stats