Barça

Ousmane Dembélé, amb un peu i mig al PSG

El club parisenc està decidit a fer efectius els 50 milions d'euros de la clàusula de rescissió del jugador

3 min
Dembélé celebrant el seu gol contra el Reial Madrid a Dallas.

BarcelonaBarça, PSG, gires nord-americanes, clàusules de rescissió i converses a correcuita en habitacions i vestíbuls d'hotels de luxe. El context que va marcar l'adeu de Neymar ara fa sis anys s'està repetint a menys escala amb el futbolista que havia de reparar l'enorme buit que va deixar el brasiler a la banda esquerra blaugrana. L'erràtic i alhora genial Ousmane Dembélé és ara qui té un peu i mig al club francès. Els petrodòlars tempten l'extrem normand i una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros fins a l'1 d'agost (és a dir, fins aquest dilluns a les 23.59 hores) poden agilitzar una operació que deixaria un forat considerable en l'onze tipus de Xavi Hernández dues setmanes abans que comenci la Lliga.

La sensació d'incertesa al voltant del futur de Dembélé va augmentar considerablement durant les hores posteriors al Barça-Madrid de Dallas. L'extrem, autor del primer gol del partit contra els merengues, sempre havia mantingut la intenció de continuar de blaugrana a desgrat de la voluntat de Moussa Sissoko, el seu excèntric agent. Però la pressió del PSG els últims dies l'ha fet dubtar fins al punt de demanar una substancial millora de condicions al Barça, amb qui tracta des de fa setmanes una possible renovació més enllà del juny del 2024. Fonts de la negociació van parlar d'una petició d'augmentar en 6 o 7 milions anuals la proposta inicial de Mateu Alemany, un extrem que el director de futbol descarta rotundament perquè trencaria l'escala salarial i posaria en perill el pla de viabilitat aprovat per la Lliga.

Arran d'aquesta situació, i considerant l'interès ferm del PSG, que continua decidit a mantenir Kylian Mbappé apartat de l'equip mentre es negui a renovar, el Barça es planta en l'oferta d'ampliació fins al 2027 i es remet a la clàusula de sortida vigent fins aquest dilluns a la nit. Ara bé, cal recordar que d'aquests 50 milions, el club blaugrana només en veurà la meitat. L'altra part, segons es va acordar fa un any, serà per al futbolista i Sissoko, que des del 2017 persegueix una comissió milionària amb els moviments del seu representat.

Si l'operació s'acaba tancant ara, com tot indica, Dembélé tindrà de facto una prima de traspàs i un sou de primer ordre a canvi de permetre al seu nou club adquirir-lo per un preu gens desorbitat. Per això des de París volen resoldre la qüestió per la via ràpida. No fer-ho els exposaria a negociar amb Alemany i Joan Laporta per sota dels 100 milions, que és la clàusula de rescissió del davanter des de l'1 d'agost fins al final del contracte. Les pròximes hores seran decisives per saber com acabarà tot plegat, però és clar que el PSG no fa broma. De fet, ja va comunicar per carta al Barça la voluntat d'aconseguir els serveis d'un dels seus futbolistes més desequilibrants. Als parisencs els interessa que el serial s'acabi ja.

Pessimisme al Barça

Per la seva banda, Xavi, que no ha parat de defensar dins i fora del club la figura de Dembélé, s'ha quedat sense arguments per retenir-lo davant el múscul econòmic del campió francès i la insistència de Sissoko. "Al final ha de decidir ell, però som pessimistes", apunten a l'ARA des del vestidor del Barça, on s'han rebut amb una combinació de sorpresa i resignació els moviments del representant del jugador i del PSG en plena fase de preparació de la temporada.

La probable sortida del Mosquit ajudarà en termes de fair play financer amb una plusvàlua mínima de 25 milions per l'alliberament d'un dels sous més elevats, però al mateix temps debilitarà la plantilla i obligarà el Barça a moure's amb urgència per trobar alternatives talentoses al mercat. "Ens hem de reforçar un pèl més, hem de ser més competitius", va expressar Xavi tot just després del clàssic. El temps dirà si Alemany i Deco aconsegueixen el que demana l'equip tècnic. Una de les opcions que hi ha a l'horitzó seria avançar l'arribada de Vitor Roque, tot i que el compromís amb l'Athletico Paranaense és que el davanter es quedi al Brasil fins a Nadal.

stats