Bàsquet - NBA
Esports 24/06/2022

Orlando Magic deixa el favorit del 'draft' amb un pam de nas

Paolo Banchero passa per davant de Jabari Smith en l'elecció de jugadors de la NBA

1 min
Paolo Banchero, escollit en el número 1 del 'draft' de l'NBA del 2022

BarcelonaTothom qui hagi vist la pel·lícula Draft day però que no conegui en profunditat l’esport nord-americà podria pensar que l’argument no és més que el producte de la imaginació d’algun guionista. Però aquell film protagonitzat per Kevin Costner explicava una cosa que, salvant totes les distàncies –entre d’altres, el llargmetratge és de futbol americà–, ha acabat passant al draft de la NBA. Quan totes les apostes donaven per fet que Jabari Smith seria el número 1, els Orlando Magic van canviar de parer a l’últim instant i van acabar decantant-se per Paolo Banchero.

“No sé què dir. No em puc creure això que acaba de passar, honestament... És increïble. No puc ni parlar”, deia Banchero, sobrepassat per la situació. Aquest aler, de 19 anys i nascut a Seattle, era “el més versàtil de tot el draft”, segons els responsables d’Orlando Magic. Nascut als Estats Units i de descendència italiana, Banchero, que ha brillat amb 17,2 punts, 7,8 rebots i 3,2 assistències de mitjana en el bàsquet universitari, s’enrolarà a un equip jove i amb molt de talent en què destaquen els noms de Cole Anthony, Franz Wagner o Jalen Suggs.

I Smith? Tampoc va acabar a la segona posició del draft, ja que els Oklahoma City Thunder van escollir el pivot Chet Holmgren. Finalment, l’aler pivot va ser l’elecció dels Houston Rockets en tercera posició. El jugador, considerat el millor llançador d’aquesta promoció, amb un 42% d’encert des de la línia de tres, no podia amagar la frustració. Ser el número 3 és tot un èxit, però ell tenia coll avall que seria el primer. Coses de l’esport.

stats