Apunts en calent
Esports 15/08/2021

Ofertes per a Braithwaite, el golejador pencaire: els apunts en calent del Barça - Reial Societat

La direcció esportiva espera ofertes pel danès, que continua agafat a la cadira amb gols i treball incansable

3 min
Braithwaite rematant de cap per fer el 2-0 contra la Reial Societat.

BarcelonaVictòria del Barça en el debut de la temporada 2021/2022, la primera en 17 anys sense Leo Messi a la plantilla. Amb l'argentí a París després d'uns dies de tempesta al Camp Nou, l'equip de Koeman va superar la Reial Societat per 4 a 2 en un partit que dominava per 3 a 0 al minut 81. Repassem a continuació algunes de les claus que deixa el duel dels culers contra els donostiarres.

Un pencaire agraït. Primer partit de Lliga i primera titularitat d'un pencaire entranyable anomenat Martin Braithwaite, autor de dues dianes i una passada de gol. A l'espera d'Ansu Fati, el danès acompanya Griezmann i Memphis en aquest primer Barça post-Messi. Li han ensenyat la porta de sortida per quadrar salaris, però li ha costat tant arribar al primer nivell –venia del Leganés– que no es mourà del Camp Nou així com així. I si a sobre fa la feina cada cop que Koeman el posa a jugar, motiu extra per aferrar-se a la cadira. Si bé a l'àrea esportiva confien que el mercat pagui diners per un ariet batallador com ell, Braithwaite fa mèrits per, com a mínim, fer honor al dorsal 12 que li ha tocat portar enguany.

Cap de setmana rodó. Gerard Piqué se les sap totes. Porta tot l'estiu a selfie misteriós diari a Instagram, s'ha divertit amb el silenci mediàtic d'il·lustres companys de Madrid amb els àudios ofensius de Florentino i fa broma amb Ibai Llanos, a qui ara farà competència a Twitch. Vaja, de tot menys posar-se al focus de l'actualitat del Barça. Però ha sigut marxar Messi –li va dedicar una carta preciosa– i s'ha col·locat al mig del debat blaugrana per patrocinar, mitjançant una reformulació salarial, la inscripció de Memphis i Eric Garcia sobre la botzina. Amb la culerada a la butxaca, al central només li faltava marcar en l'estrena de la Lliga per tornar a demostrar la seva habilitat per caure dret.

Eric Garcia pugnant per una pilota amb Mikel Oyarzabal.

No li caldrà adaptació. Piqué va compartir l'eix defensiu amb un jugador que aquest estiu li està fent un homenatge. Eric Garcia ha tornat de Manchester –igual que el barceloní fa 13 anys– per fer carrera al Camp Nou. Tot i la tralla de les últimes setmanes entre l'Eurocopa i els Jocs Olímpics, el de Martorell ha passat al davant d'Araujo i Lenglet en els plans de Koeman. El seu debut a la Lliga és esperançador. Amb 20 anyets i cara de bon nen, exhibeix seguretat en la passada, risc controlat en les decisions i un lideratge que promet. Ha après de Guardiola i tindrà un Piqué de tornada per assentar-se a la defensa del primer equip. Cap problema si surt en alguna foto de tant en tant. Té marge per equivocar-se.

Nico per davant de Riqui. El primer partit amb públic al Camp Nou després de molts mesos va deparar també el retrobament de Ronald Koeman amb una afició que l'idolatra per la seva canonada a Wembley, que l'any que ve complirà 30 anys. El neerlandès va passar de puntetes en l'estrena de l'equip al curs 21/22, però la gestió que faci d'una plantilla sense Messi serà observada amb lupa cada tres dies. De moment, més enllà d'optar pel 4-3-3 que li reclamava Laporta, ja ha deixat clar que ara mateix Sergi Roberto parteix com a suplent i que Riqui Puig, que insisteix en quedar-se al Barça, està per darrere de Nico González en el seu ordre de prioritats. Ah, i que seguirà omplint el camp de defenses quan vagin mal dades. Hi ha coses que no canvien.

stats