Barça

Font estén la mà a Laporta: "L'enemic no soc jo, és a Madrid"

L'excandidat demana "generositat" a l'actual president i que deixi enrere "la política d'estàs amb mi o contra mi"

2 min
Víctor Font posant per a l'ARA.

Esplugues de LlobregatA dos dies de l'assemblea de compromissaris, Víctor Font ha volgut analitzar la situació econòmica del Barça. Una compareixença que ha posat l'accent en les pèrdues que, de manera recurrent, ha acumulat el club els últims anys i que només s'han pogut compensar amb les famoses palanques. "Els números confirmen el que ja vam dir: que estem pitjor que fa dos anys, quan hi va haver les eleccions".

"Hi ha poca transparència, és difícil fer seguiment de les diferents àrees", ha dit el candidat que va quedar segon als comicis del 2021, i que exerceix de facto com a cap de l'oposició. "El pacient segueix a l'UCI i li han donat calmants". Font ha posat l'accent en els 1.054 milions de pèrdues acumulades des del 2021 en l'exercici ordinari –sense comptar la venda d'actius– i ha afirmat que el pressupost que se sotmetrà dissabte a aprovació "no és creïble", segons la seva experiència.

Des del seu punt de vista, Laporta "no és responsable de l'herència" de Bartomeu, però critica que la política de fitxatges, amb contractes creixents, segueixi "el mateix patró". "Laporta parla de club familiar. Estic segur que no té cap intenció de canviar el model de propietat. Però ha de professionalitzar-lo. No tenim un problema de model de propietat, sinó de gestió".

"No demano que Laporta dimiteixi sinó que sigui més generós"

En aquest sentit, i a preguntes sobre si Laporta ha de presentar la dimissió –bé per la situació econòmica o bé per estar sent investigat en el cas Negreira–, ha deixat clara la seva postura. "Laporta no ha de dimitir. És el president legitimat pels socis. Però li demano més generositat" per escoltar les opinions o crítiques sobre la seva gestió. Font ha explicat que no té contacte amb el club, tot i que ha reiterat que està a disposició del Barça per aportar la seva experiència o propostes de futur. "No crec en aquesta política d'estàs amb mi o estàs contra mi. Jo no soc l'enemic. L'enemic és a Madrid".

Font ha criticat que el pla de viabilitat s'hagi dissenyat aquest estiu, i no per voluntat pròpia sinó a instàncies de la Lliga per poder tenir fair play. "Fa 30 mesos de les eleccions, és una clara improvisació". Ha qualificat el Barça com "la institució esportiva amb més potencial de tot el món", i s'ha mostrat convençut que el club no va intentar adulterar la competició amb els pagaments a Enríquez Negreira, exvicepresident dels àrbitres. Per últim, i sobre el fet que l'assemblea només sigui telemàtica, creu que "altera els drets dels compromissaris". Per això ell es decanta per un model híbrid que pugui ser presencial i a distància alhora.

stats