Futbol
Esports 17/09/2022

"No deixaré de ballar": Vinícius denuncia racisme contra la seva manera de celebrar els gols

"La felicitat d'un negre victoriós a Europa molesta", diu l'extrem del Reial Madrid, que visita el Metropolitano aquest diumenge

ARA
2 min
Vinicius

BarcelonaVinícius Júnior és el principal protagonista de les hores prèvies al derbi madrileny que es jugarà aquest diumenge (21 h, Movistar LaLiga) a l'estadi Metropolitano. I no per raons esportives, sinó per situar-se al centre d'una polèmica que neix de la seva manera de celebrar els gols, que alguns rivals consideren que és una provocació i que alguns espais creuen que és motiu per dedicar insults racistes. Arran de l'últim cas, el Reial Madrid va emetre divendres un comunicat per defensar l'extrem brasiler dels "lamentables i desafortunats comentaris" que ha rebut les últimes hores i va condemnar "tot tipus d'expressions i comportaments racistes i xenòfobs".

Un dels comentaris va produir-se en el programa de televisió El Chiringuito. Un dels col·laboradors del xou que dirigeix Josep Pedrerol va criticar les celebracions de Vinícius i el va instar a "deixar de fer el mico". "Si vols ballar, te'n vas al Brasil. Aquí el que has de fer és respectar els companys de feina", va dir Pedro Bravo, tertulià del programa, que s'exposa a possibles mesures legals del Madrid en la seva contra. "El club ha donat instruccions als seus serveis jurídics per emprendre accions contra qualsevol que dediqui expressions racistes cap als nostres jugadors", va comunicar l'entitat madridista, que fa un avís quan falten poques hores perquè l'equip de Carlo Ancelotti visiti l'Atlètic de Madrid.

Fa uns dies, el capità matalasser, Koke Resurrección, va vaticinar que si Vinícius balla en cas de marcar al Metropolitano "hi hauria embolic" per la reacció del públic. Lluny de fer-se enrere, el davanter del Madrid va publicar un vídeo a les xarxes el mateix divendres per defensar la seva manera de viure el futbol: "No deixaré de ballar. Diuen que la felicitat molesta. La felicitat d'un negre brasiler victoriós a Europa molesta molt més. Es criminalitzen els meus balls i no són meus. Són de Ronaldinho, Neymar, Paquetá, Griezmann, Joao Félix, Matheus Cunha... Són danses per celebrar la diversitat que hi ha al món". Així mateix, Vinícius va dir que "mentre el color de la pell sigui més important que la brillantor dels ulls, hi haurà guerra".

Suport massiu de compatriotes

El jugador del Madrid va rebre el suport públic de figures rellevants del seu país. "Balla", va escriure Neymar al seu Twitter. Per la seva banda, Pelé va afirmar: "El futbol és alegria, un ball, una veritable festa. Tot i que el racisme existeix, no permetrem que ens privi de seguir somrient". Més dur va ser Dani Alves, que va qualificar d'"idiotes" els que pensen que els balls "són un problema". "El veritable problema és que Europa està plena de racistes que no accepten que altres nacionalitats destaquin en el seu país més que ells mateixos", va rematar l'exlateral del Barça. Un altre exblaugrana, Romário, es va sumar a l'onada de suport cap a Vinícius: "Continua ballant! Continua celebrant la felicitat que toca el teu cor".

stats