PIRAGÜISME
Esports 21/03/2015

El Mundial de piragüisme 2019 es disputarà a La Seu d'Urgell i a Sort

La candidatura, conjunta, s'ha imposat a la de Bratislava

Ara
2 min
Maialen Chourraut, piragüista en aigües braves

BarcelonaEl Campionat del Món de piragüisme 2019 es disputarà a La Seu d'Urgell i a Sort. La candidatura conjunta que conformaven les dues localitats catalanes s'ha imposat a l'altre candidata, Bratislava, en la votació realitzada pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF) i ha sigut la seu escollida aquest mateix dissabte a Marràqueix.

La prova internacional, que està conformada per les modalitats d'eslàlom, de descens i d'estil lliure, es disputa aquest mateix any a Londres. Abans d'arribar a Catalunya, el Mundial passarà per Occitània al 2017. Gran elecció del comitè internacional, que ha tingut en compte diferents factors en el moment de la decisió.

El primer, són les instal·lacions i l'entorn on els esportistes competiran. Una altres, del tot determinant, és la tradició. La candidatura, integrada pels dos indrets, ha organitzat tres campionats del Món i quinze Copes del Món. Els Jocs Olímpics del 1992, a més, es van disputar a l'Alt Urgell.

L’alcalde de Sort, Llàtzer Sibis, ha destacat que "el mundial servirà per fer una instal·lació fixa única al món per a la disciplina de estil lliure amb la qual volem acabar de posicionar Sort com a referent mundial de les aigües braves". "La Noguera Pallaresa es un actiu turístic importantíssim i es el bressol internacional de la disciplina d’estil lliure. A més suposa un llegat per a les noves generacions d’esportistes locals", ha comentat.

Per la seva banda Albert Batalla, l’alcalde de Seu, ha manifestat que "la candidatura té el suport ciutadà i es una aposta de la Seu per refermar el seu paper de lideratge en els esports outdoor, com ja es va demostrar en els Jocs del 92 i en els campionats del món que es van realitzar a la ciutat el 1999 i el 2009".

stats