Barça

El contracte que va convertir Piqué en el central més ben pagat del món

El defensor es garantia més de 100 milions d'euros en cinc temporades com a blaugrana

3 min
Bartomeu i Piqué, en la renovació del gener del 2018

BarcelonaGerard Piqué és el protagonista de la segona tongada d'una sèrie de publicacions que El Mundo ha batejat com a Barçaleaks. Després de treure a la llum les peticions de Leo Messi a Josep Maria Bartomeu per renovar l'estiu del 2020, el diari madrileny desgrana el contracte que l'encara central blaugrana va signar el gener del 2018, en la seva penúltima renovació. Quan estava a punt de complir 31 anys i un mes després que renovés l'astre argentí, Piqué va signar el contracte més important de la seva carrera. Segons el document que estava a punt per ser signat (i amb data del 15 de desembre del 2017) al qual ha tingut accés el rotatiu, el club garantia al defensor de la Bonanova cobrar 107.213.050 euros bruts en cinc temporades.

El nou vincle anava des de la temporada en curs, la 2017-18, fins a la 2021-22 i, sumant-hi les bonificacions (entre les quals un bonus fiscal per les sancions d'Hisenda) i els drets d'imatge, Piqué s'assegurava al voltant de 142 milions d'euros bruts en cinc temporades. És a dir, havia de percebre gairebé 28,5 milions bruts per curs, una xifra que podia augmentar en funció de l'assoliment d'altres premis per objectius en un contracte que incloïa una prima de fidelitat. Aquestes xifres el convertien en el central més ben pagat del món per davant de Sergio Ramos, llavors jugador del Reial Madrid.

Tres anys més tard, amb la pandèmia, van arribar els diferiments i modificacions del contracte, amb el perdó d'algunes parts relacionades amb les bonificacions de fàcil assoliment. Han sigut diverses negociacions, primer amb Bartomeu i després amb Joan Laporta, i una renovació a part l'octubre del 2020. Les xifres exposades amb relació a la renovació signada el 2018 han patit modificacions, però l'ARA ja va publicar a l'agost que Piqué segueix tenint programats 52 milions d'euros bruts per cobrar aquesta temporada en concepte de la fitxa i dels diferiments diversos que va pactar primer amb Bartomeu i més tard amb Laporta. No hi ha cap jugador a la plantilla blaugrana més car que ell.

D'altra banda, El Mundo també publica que el Barça va acusar Piqué en un informe intern de causar un "gravíssim perjudici" per demanar a l'entitat d'interactuar-hi amb els seus negocis particulars. Això, arran que l'empresa del futbolista, Kosmos, produís el documental La decisión, en què Antoine Griezmann revelava que rebutjava venir al Barça i es quedava un any més a l'Atlètic de Madrid. Els serveis jurídics van censurar llavors que el jugador "anteposés els seus interessos als del club"; "faltés al respecte" i creés un "conflicte" d'interessos al Barça.

De la mateixa manera, l'informe també considerava que Piqué no havia tingut cap objecció a "menyscabar" la imatge del president, de l'organització o dels seus directius en favor dels seus interessos econòmics personals. És més, es va plantejar la possibilitat d'imposar-li una sanció corresponent al 25% del seu salari mensual, una quantitat que podria ser superior als 300.000 euros, segons el rotatiu madrileny. Finalment, Bartomeu no es va atrevir a actuar.

El Barça estudia mesures legals

Abans de les filtracions relacionades amb Piqué, el Barça havia reaccionat aquest dimecres a la tarda a la primera publicació d'El Mundo relacionada amb Messi amb l'amenaça d'accions legals. El club expressa "la seva indignació davant la filtració interessada d’unes informacions que formarien part d’un procediment judicial" i, a través dels seus serveis jurídics, "estudia les mesures oportunes que cal emprendre" per "protegir" els seus drets. "L’article en qüestió fa públics documents que res tenen a veure amb la instrucció del cas [Barçagate] i el seu ús atempta contra la reputació i la confidencialitat del club", completa el comunicat.

Està per veure si el club farà alguna nova comunicació o si el mateix Piqué es pronunciarà. Quan el periodista Lluís Canut va dir d'ell que era el jugador més ben pagat de la plantilla, el central va respondre amb una publicació a Twitter en què mostrava una captura de l'ingrés de 2,3 milions d'euros corresponents al primer pagament de la seva nòmina. El Barça acostuma a pagar el gruix dels salaris dels jugadors en dos terminis, al desembre i al juny.

Bartomeu es desmarca de les filtracions

Tot i que les revelacions corresponen al mandat de Josep Maria Bartomeu, des de l'anterior cúpula directiva mantenen amb fermesa a l'ARA que la documentació que ha tret a la llum El Mundo no prové de l'expresident blaugrana, sinó dels ordinadors que van ser requisats i posats a disposició judicial en el marc de la investigació del Barçagate. De fet, el rotatiu madrileny afirma que les seves publicacions provenen "de la documentació requisada en els dispositius electrònics" de l'esmentada investigació. El diari també ha fet públiques comunicacions via mail entre Jorge Messi, pare i representant de Leo, i els seus advocats.

stats