LLIGA DE CAMPIONS
Esports 01/05/2013

"En lloc d'assumir responsabilitats, va desviar l'atenció": la premsa de Madrid, crítica amb Mourinho

Al diari 'As' recorden com sol deixar terra cremada i a 'El País' l'adverteixen que el Madrid és més important que ell

Ara
2 min
José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, es posa els auriculars amb desgana.

BarcelonaAl diari 'AS', el periodista J.J. Santos afirma que "ignoro si guanyant la Champions s'haurien curat en part les ferides que queden al vestidor madridista. L'entrenador portuguès es caracteritza per deixar terra cremada. Aquesta herència sembla segura, encara que hauria estat més suportable amb la 'décima' Copa d'Europa a les vitrines. Fins i tot hauria estat bo per seguir alimentant l'ego del tècnic de Setúbal. Gairebé sempre que es referia a aquesta competició, parlava més de l'objectiu d'aconseguir la seva tercera Champions que del nombre que ocuparia aquesta copa al palmarès del club al qual entrena. Tanta pau porti com descans deixa.

Al mateix mitjà, Marco Ruiz recorda que "a Mou li fa mal la boca de dir que quan va arribar el Madrid l'equip no passava de vuitens de final. També és cert que Del Bosque va arribar a dues finals i les va guanyar en tres temporades". A la seva editorial, el director Alfredo Relaño no parla gaire del portuguès, però al final recorda com "el Bernabéu és el crac de tots els temps, deia Valdano. Així. Quan al Madrid semblava no quedar-li res, li quedava encara això: el Bernabéu. Aquesta és la veritat que em queda, i també la pena: per sobre de sistemes, mètodes i doctrines, hi ha un etern històric que empeny. Només que ahir es va despertar tard. Potser perquè ni Mourinho ni el club volien creure en això, i se'ls va notar".

Al diari 'Marca', Enrique Ortego admet que més enllà de l'aspecte èpic, "el millor futbol va ser alemany".

'El País', un dels mitjans més crítics amb el tècnic portuguès, Diego Torres, recorda com "poques persones en el món del futbol són més hàbils que José Mourinho per convertir les situacions de fracàs en oportunitats d'exaltació personal, autopromoció o construcció de relats alternatius", i ha afegit que "en lloc d'assumir algun tipus de responsabilitat, Mourinho va procurar desviar l'atenció cap a altres racons. Principalment, insinuar que pensa marxar a Anglaterra perquè no es troba a gust a Madrid".

A la seva crònica del partit al mateix mitjà, José Samano afirma que "ho entengui o no Mourinho, el madridisme es va emportar un desengany, perquè no en té prou amb les semifinals. Per això és un club especial. Aquesta era i és la seva glòria centenària. Ningú és més especial que el mateix Madrid. Una desena [copa] sempre serà més important que una tercera", en referència al somni de Mou de guanyar la seva tercera Champions.

stats