MOTOGP
Esports 16/11/2013

Marc Márquez: "Al pàdoc sóc Marc Márquez però aquí a Cervera sóc el Marc de tota la vida"

El pilot de Cervera celebra a la seva localitat natal el títol de campió del món que va aconseguir a Xest fa set dies

Nuria García
3 min

CerveraEl pilot Marc Márquez ha celebrat aquest dissabte amb la seva afició el títol de campió del món de MotoGP que va guanyar fa una setmana a Xest. Márquez ha reconegut que mica en mica es va adonant del que ha aconseguit. "Quan vaig arribar i vaig veure a tots els veïns donant-me suport, doncs la veritat és que fa molta il·lusió. Tot i que plou, la gent ha vingut a celebrar el títol amb nosaltres i això és molt important", ha comentat Márquez, que ha afegit: "Ho estic paint prou bé, els del meu entorn saben que si no toco de peus a terra tenen permís per fer-me baixar del núvol. Ara el més important és gaudir d'aquest bon moment".

Per a ell, ser a Cervera és molt important: "Quan arribo a casa torno a la realitat, aquí estar amb els amics de sempre em transmet molta tranquil·litat. Al pàdoc sóc Marc Márquez però aquí sóc el Marc de tota la vida". Márquez ha estat clar: "Un dels meus objectius era guanyar les tres categories i ho he pogut aconseguir".

Márquez ha qualificat com "una temporada de somni" el seu primer any a MotoGP: "No ha estat un any avorrit. En cada cursa sempre passava una cosa o una altra, sempre sortia el meu nom. Però el meu important és que hem acabat al capdavant de la majoria de rànquings, com el de punts, el de 'poles' i fins i tot el de caigudes!". Tot i que al principi el de Cervera assegurava que només volia aprendre, mica en mica es va anar adonant que podia lluitar pel títol: "A poc a poc vam saber que teníem opcions de lluitar pel títol, ens va costar adonar-nos que podíem ser campions. És un somni fet realitat. Potser més aviat del que m'esperava. Això potser, com que no ho esperava, no m'espero res del que va passant ja que tot passa molt més ràpid. Al Nadal, a casa, ho acabaré de pensar i de pair millor, ara estic vivint un somni".

Després d'un any sorprenent, Márquez creu que l'any vinent serà més complicat: "El principal inconvenient de l'any vinent és que la pressió serà major. Tothom estarà pendent del que passa, aquest any sempre hi havia l'excusa de que estava aprenent. Millor estar en aquesta situació que estar en una altra. Jorge i Dani han mostrat un gran nivell i caldrà veure els que pugen, ja que ja s'ha demostrat que en el primer any pot passar de tot".

Marc Márquez també ha parlat de Jorge Lorenzo, qui ha estat el pilot que ha lluitat amb ell fins a l'última cursa: "Quan tens un rival dur que et fa esforçar-te al màxim, fa que els dos ens ajudem a millorar, a pujar el nivell. És un orgull que Jorge em digui que l'he ajudat a millorar, fa cinc anys jo el veia guanyar títols a la tele i jo no havia arribat ni al Mundial. Si ell hagués guanyat el títol, se l'hagués merescut com jo".

L'any vinent, Márquez tornarà a reunir el seu equip de mecànics, una cosa que ell volia des que va debutar a MotoGP: "El meu somni era tenir a MotoGP l'equip que em va ajudar fins al moment, mecànics i amics que van estar amb mi quan jo tenia 12 anyets. Estar amb ells a MotoGP al millor equip del Mundial, per a ells és un orgull però per a mi és una motivació. Ells em donen molta confiança".

stats