Bàsquet - Eurolliga
Esports 19/10/2022

Mirotic, l'altra herència enverinada de Bartomeu

El Barça estudia fórmules per acordar nous escenaris salarials amb la seva gran estrella

3 min
Nikola Mirotic

BarcelonaNingú dubta de la qualitat i la implicació de Nikola Mirotic a Can Barça, però el seu contracte s'ha convertit en un maldecap per als gestors econòmics del club. El sou que va acordar amb Josep Maria Bartomeu s'ha convertit en una herència enverinada. El tema és molt sensible, però la junta directiva que encapçala Joan Laporta entén que les xifres no s'ajusten ni als paràmetres actuals del club ni als del mercat. La comunicació amb el jugador i el seu representant, Igor Crespo, és fluida i totes les parts estan obertes a buscar nous escenaris, però la complexitat de l'operació impedeix arribar a una resolució ràpida.

L’aler pivot montenegrí tenia contracte fins al 2022, amb una opció extra fins al 2023, però fa un parell d'anys va ampliar l'acord fins al 2025. El nou pacte va permetre diferir algunes de les quantitats acordades inicialment. "Un dels objectius és la sostenibilitat econòmica de la secció. Hem intentat reforçar l'equip i, al mateix temps, adequar la massa salarial de la plantilla. Volem que el bàsquet blaugrana estigui al cim, però amb uns preus de mercat. La idea és competir al màxim nivell amb el màxim profit", explica Josep Cubells, directiu responsable de la secció.

Així va viure Nikola Mirotic el clàssic

La rescissió dels contractes de Nick Calathes i Pierre Oriola, que tenien sous per damunt del valor de mercat, s'ha d'interpretar en aquesta línia d'adequar la massa salarial a l'escenari actual. Segons Eurohoops, Mirotic supera els cinc milions d'euros nets per temporada i el seu contracte és el segon més alt de la història de la competició, que va tenir Josh Childress (Olympiacos) com el jugador més ben pagat.

Unes setmanes més de baixa

Mirotic és el capità del Barça 2022-23, però encara no ha pogut debutar aquesta temporada perquè continua recuperant-se de la lesió al tendó d’Aquil·les del peu esquerre. L'estrella culer encara s'estarà unes setmanes més de baixa. Els serveis mèdics n'avaluen l'evolució periòdicament i, tot i que encara és aviat per marcar una data concreta, esperen que el jugador es reincorpori abans que s'acabi l'any. Reforçat amb el fitxatge de Mike Tobey, l'equip, que aquest dijous juga a la pista del Zalgiris (19 h, DAZN), ha après a competir sense ell.

Des de l'arribada de la junta actual, el Barça s'ha posat les piles per reduir despeses i augmentar ingressos. La secció de bàsquet no n'ha sigut una excepció. La temporada passada es va tancar amb un creixement del 35% dels ingressos respecte a la campanya 2018-2019, que va ser l’última sense restriccions relacionades amb la pandèmia. La venda d'entrades (+52%) i el marxandatge (+114%) van millorar els registres. A més, el club ha decidit accentuar les obres d'adequació del Palau Blaugrana per millorar l'experiència dels espectadors i augmentar els ingressos econòmics. Les noves actuacions es fan a l'interior de la instal·lació i se centren en l'actualització dels espais de restauració, la creació d'una nova sala VIP amb vistes a la pista i la millora d'alguns dels elements més visibles del recinte. Les obres s'acabaran al desembre.

La remodelació s'inclou en la línia estratègica del club, que vol posar al dia les seves instal·lacions abans de tenir el múscul financer necessari per abordar-ne la remodelació definitiva. El nou Palau Blaugrana serà molt important per generar nous ingressos, però fins que no sigui una realitat cal treure suc de les instal·lacions actuals.

stats