Futbol

Qui té el millor equip de la Primera Divisió?

El Barça espera millorar amb el retorn d’Ansu i Dembélé, però l’Atlètic de Madrid té el bloc més complet

3 min
Qui té el millor equip de la Primera Divisió?

BarcelonaEl Barça ja no té la plantilla més valuosa de la Lliga. Segons el portal especialitzat Transfermarkt, després dels comiats de Messi i Griezmann, l’equip blaugrana ha caigut a la tercera posició. La plantilla de Primera amb més valor és la del Madrid (783,5 milions d’euros), seguida de la de l’Atlètic de Madrid (755,2) i la del conjunt català (676). El quart lloc l’ocupa el Sevilla (430,9). Però, ¿i damunt la gespa, qui té millor equip per competir per un títol del qual és vigent campió el conjunt de Simeone.

Posició per posició, l’equip matalasser presenta, com la temporada passada, el bloc probablement més complet. Té pràcticament totes les posicions doblades amb futbolistes de garanties i s’ha reforçat amb jugadors de qualitat com Griezmann, que amb qui més ha brillat ha sigut amb Simeone; el migcampista De Paul, que va ser un dels destacats de la Copa Amèrica, i el davanter brasiler Matheus Cunha, autor d’un dels gols que va donar la final dels Jocs al Brasil. A més, Simeone conserva les peces clau del bloc que va guanyar la Lliga, amb l’única excepció de Saúl Ñígüez, cedit al Chelsea a última hora per culminar l’arribada de Griezmann. Amb el seu retorn, està per veure quina serà la davantera titular dels matalassers. 

La insistència del tècnic argentí per recuperar el francès fa preveure que Griezmann partirà d’inici i el seu acompanyant estarà entre Luis Suárez, Correa i Cunha. L’Atlètic manté en nòmina a João Félix, un futbolista pel qual en va pagar gairebé 130 milions fa dues temporades, però que no acaba de fer el pes a Simeone. A més, Llorente o Ferreira Carrasco també poden jugar a la davantera.

Sense Ramos ni Varane 

El Reial Madrid, per la seva part, a banda de viure un canvi a la banqueta amb la marxa de Zinedine Zidane i el retorn de Carlo Ancelotti, juga aquesta temporada sense el seu capità i jugador emblema dels últims anys: Sergio Ramos. A la baixa del central andalús, que ara és company de vestidor de Messi al PSG, s’hi ha de sumar la venda de l’altre central titular, Varane, al Manchester United. A canvi, els blancs s’han reforçat la defensa amb Alaba. S’espera que l’ex del Bayern faci parella de centrals amb Militão o Nacho, però l’austríac ha començat jugant de lateral esquerre a causa de les baixes.

El mig del camp titular sembla que seguirà sent el format per Modric, Casemiro i Kroos, mentre que Valverde, Isco i el nouvingut Camavinga partiran com els relleus més habituals. A la zona ofensiva, Ancelotti celebra que Vinícius hagi començat corregint una de les seves principals mancances: la punteria. El líder de l’atac segueix sent Benzema i, mentre Florentino continua encaixant la bufetada que ha suposat quedar-se sense Mbappé, Ancelotti confia treure un millor rendiment d’Hazard i Bale.

Memphis, nova icona blaugrana

Si bé la davantera blanca està fonamentada en vells coneguts de l’afició madridista, el Barça s’encomana a l’arribada de Memphis. Debilitat especialment per la marxa de Messi, l’atac blaugrana dependrà en bona part de l’encert i la continuïtat del neerlandès, que ha començat endollat, i del nivell que puguin aportar Ansu i Dembélé després de les seves respectives lesions. Luuk De Jong, Agüero i Braithwaite parteixen com a secundaris. Si Koeman manté el 4-3-3, el timó de la sala de màquines seguirà en mans de Busquets, De Jong i Pedri, a l’espera del que puguin aportar joves de la casa com Nico o Gavi, el nouvingut Demir o Roberto, de comodí entre el lateral i el mig del camp. A la defensa, els laterals seran per a Dest i Alba, mentre que la parella de centrals variarà en funció de si és Eric o Araujo qui acompanya Piqué, o tots tres, si Koeman torna als tres centrals. Mingueza podria tenir opcions al lateral dret. 

A diferència del Barça, que ha viscut un mercat definit per les urgències econòmiques, el Sevilla de Julen Lopetegui s’ha reforçat amb futbolistes talentosos com Rafa Mir, Lamela i Thomas Delaney. A més, el conjunt andalús ha aconseguit retenir Koundé, que continua formant una solida parella defensiva amb Diego Carlos.

stats