08/05/2021

Qui es mereix aquesta Lliga?

2 min
Kondogbia i De Jong, durant una disputa al Camp Nou

BarcelonaL'empat a res entre el Barça i l'Atlètic de Madrid deixa la Lliga en mans del Reial Madrid. I, malgrat que el futbol sovint no hi entén, de justícia, em pregunto: ¿qui mereix guanyar aquesta Lliga?

"Si no depenem de nosaltres mateixos és perquè no hem fet els deures en alguns trams de la temporada, però venim d'una bona ratxa que ens ha permès estar lluitant fins al final", ha expressat Gerard Piqué, el primer blaugrana a parlar després de les taules contra el conjunt matalasser. És veritat que el Barça ha fet una segona volta digna, però és igual de cert que als moments que ha hagut de rematar la feina a la Lliga, ha fet figa. Els blaugranes, a excepció d'un triomf al Pizjuán, han sigut incapaços de guanyar en els partits grans d'aquest curs. El Barça ha sumat dues derrotes contra el Reial Madrid i una derrota i un empat contra l'Atlètic de Madrid. Un fet que s'agreuja veient el que va passar contra el Granada quan, amb la derrota contra els andalusos al Camp Nou, es van esvair les possibilitats de fer una queixalada al lideratge i seguir depenent d'ells mateixos per a un títol que anirà caríssim. Quan el Barça ha hagut de ser valent, ha fet un pas enrere.

¿Es mereix la Lliga, l'Atlètic de Madrid? La primera volta del conjunt matalasser va ser indiscutible, dominant el campionat amb mà de ferro. Però la seva desinflada en el segon tram del curs, deixant esvair un ampli coixí de punts al capdavant de la taula, els ha conduït a veure com el Reial Madrid, amb qui tenen l'average particular perdut (derrota a Valdebebas i empat al Wanda), és qui té ara la paella pel mànec. Des del meu punt de vista, l'Atlètic és qui té la plantilla més compensada dels aspirants al títol: sumant Luis Suárez a la causa a preu de saldo, amb bons recanvis a totes les posicions i amb jugadors experimentats en la competició. Un fet que, a parer meu, agreuja la crisi de resultats que han tingut els de Simeone a la segona volta.

L'empat al Camp Nou, a part de ser una galleda d'aigua freda per a les aspiracions del Barça, beneficia de retruc l'equip de Zinedine Zidane. ¿Seria el Madrid un just vencedor de la Lliga? La inconsistència del conjunt blanc, amb el tècnic francès aferrat a la seva vella guàrdia mentre ha facturat futbolistes com Odegaard o Ceballos, fa que costi de creure que, si guanya aquest diumenge el Sevilla a Valdebebas, pugui ser el més ben posicionat per guanyar el campionat. Mal que em pesi, s'ha de reconèixer que els blancs s'han aferrat a un exercici de supervivència havent tingut nombroses baixes al llarg de la Lliga. També el Barça, en aquest sentit, ha tingut baixes de pes i ha tirat de futbolistes molt joves, una alegria per al futur del club, però que en el present implica carregar de responsabilitat futbolistes poc experimentats.

Per acabar, encara no es pot donar per mort el Sevilla, però les matemàtiques fan que sigui l'aspirant amb més dificultats. De moment, en farem prou si aquest diumenge supera el Reial Madrid.

stats