Esports 02/05/2021

Els Mercedes volen a Portugal i Hamilton aconsegueix una plàcida victòria

El pilot britànic encapçala la cursa des dels primers compassos i manté el liderat del Mundial

2 min
Verstappen i Hamilton després de la cursa

La fam de victòries de Lewis Hamilton és insaciable. L'heptacampió del món ha tornat a demostrar per què el seu nom està escrit a la història de Fórmula 1. Volant sobre l'asfalt de Portimão, sense trobar un rival que el posés nerviós o li dificultés l'avançament, el britànic de Mercedes ha remuntat una mala sortida i ha posat la directa fins a col·locar-se en primera posició. Un cop al capdavant no ha deixat anar la primera posició.

Max Vestappen (RedBull), principal opositor en la lluita pel títol del britànic, no ha volgut perdre el ritme marcat pel vigent campió i s'ha consolidat en la segona posició després de desempallegar-se de Valtteri Bottas ja a les primeres voltes. En una cursa tranquil·la i amb uns marges de temps amplis entre pilots, les dues principals escuderies s'han permès disputar-se el punt extra de la volta ràpida al tram final de la prova. Tot i l'intent de Bottas i Mercedes per sumar l'extra al compte de l'equip alemany, Red Bull ha sigut més viu i en l'últim gir complet Verstappen ha dut el seu monoplaça amb neumàtics nous al límit i ha aconseguit la millor marca mentre travessava la línia de meta en segona posició. Amb aquesta puntuació afegida, el pilot belga només és a un punt de Hamilton en la classificació general del Mundial.

L'Alpine d'Alonso es desperta

Abans que comencés el Mundial la gran incògnita era esbrinar com Fernando Alonso s'adaptaria al seu monoplaça. Després de les dues primeres curses, s'ha obtingut la resposta. Tot i que els entrenaments i la classificació no van ser els desitjats en aquest GP de Portugal, la millora en cursa del pilot asturià ha sigut notable. Amb bons avançaments i un gran ritme de carrera, el d'Alpine ha tirat d'experiència per tornar a treure el màxim rendiment del seu cotxe. "Teníem molt de ritme, podríem haver sigut sisens o cinquens, però encara m'haig d'acostumar a alguns procediments per defensar-me i atacar", ha reflexionat el pilot en acabar-se el Gran Premi.

Ara, però, no hi ha temps per parar. El cap de setmana que ve la Fórmula 1 aterra a Catalunya, on Verstappen intentarà pispar-li la primera plaça de la general a un Hamilton que, tot i l'augment de la competitivitat al Mundial, no troba rival.

stats