DERBI
Esports 14/01/2016

"No va ser una meravellosa minoria, sinó una vexatòria i injuriosa minoria", les opinions de les pancartes del derbi

Les pancartes i crits contra els jugadors del Barça a Cornellà centren el recull d'articles d'opinió d'aquest dijous

Ara
3 min
Una de les pancartes crítiques contra diversos jugadors del Barça que es podia llegir ahir al RCDE Stadium.

BarcelonaDesprés de les pancartes que alguns aficionats de l'Espanyol van desplegar durant l'últim dels tres derbis consecutius entre el Barça i l'Espanyol en aquest inici d'any, diversos opinadors parlen aquest dijous sobre aquest fet.

Santi Nolla, a 'Mundo Deportivo'

"Les declaracions de Piqué i de Collet no van ser encertades i algunes pancartes que es van llegir a Cornellà van ser penoses. Alguns aficionats blanc-i-blaus devien sentir vergonya per les desafortunades i ofensives al·lusions a Piqué o a Suárez que va haver-hi i no van poder estar d'acord amb els càntics d'incitació a la violència que s'hi van sentir. El club no va retirar les pancartes. Mal gest".

Joan Vehils, a l''Sport'

"S'han acabat les polèmiques innecessàries, les agressions sense pilota, les pancartes ofensives, i a sobre cap jugador va acabar lesionat a causa de la violència del rival. Sense dubte, el millor del partit és que ja és història. Per fi s'ha acabat la crispació".

Lluís Mascaró, a l''Sport'

"La 'meravellosa minoria' no va omplir Cornellà. Però alguns dels que hi van anar es van recordar molt 'amablement' de Piqué (assegut a la banqueta) amb una pancarta contra Shakira. I van portar un cap de porc per tirar-lo al central. I van 'reivindicar' l'agressió de Pau a Messi, imitant el 'dit' de Mourinho. Tot molt lamentable".

Lluís Simon, a 'L'Esportiu'

"Si l'apologia de la violència i el masclisme retrògrad de les pancartes d'ahir no són sancionables, donarem per fet que el futbol és un esport de l'edat de pedra".

Editorial de 'L'Esportiu'

"Era previsible que Piqué fos l'objectiu preferit, i així va ser, tot i que de manera indirecta, ja que van atacar la parella del blaugrana amb una intolerable mostra de masclisme [...]. Si les autoritats esportives han sancionat en altres ocasions crits o pancartes racistes, haurien d'actuar de la mateixa manera".

Joan Josep Pallàs, a 'La Vanguardia'

"Algunes pancartes tampoc van tenir la gràcia gaditana, per dir-ho suaument. Ja seria hora de saber qui coi les deixa entrar amb aquesta sorprenent facilitat a la graderia en plena època de sobreactuació en els escorcolls. Algunes de les més impresentables feien uns quants metres".

Carles Ruipérez, a 'La Vanguardia'

"Ahir no va ser una meravellosa minoria, sinó una vexatòria i injuriosa minoria. Grollera amb les pancartes i ofensiva amb els càntics, amb incitació a la violència, dosis de masclisme i fins i tot de mal gust culinari, amb un cap de porc preparat per ser llançat a Piqué com en el retorn de Figo al Camp Nou. No van ser ni originals. Un còctel molt groller i vulgar".

Albert Guasch, a 'El Periódico'

"¿Piqué es va excedir i va elevar en excés el to de la provocació en burlar-se de l'afició de l'Espanyol? Una bajanada, si es compara amb els terribles càntics que es van sentir a Cornellà contra la seva parella i el seu fill o les desagradables pancartes vistes ahir. "No hi tinc res a dir", va declarar un responsable de l'Espanyol. Això, la veritat, sí que sona a burla".

Xavier Fina, a l'ARA

"Luis Enrique va ser intel·ligent i va deixar Piqué a la banqueta. A ell anaven destinades algunes de les pancartes de mal gust que condemno. I la seva absència va permetre una certa tranquil·litat. Perquè, i sense que això justifiqui res, si Piqué no fos futbolista, el seu lloc preferit a la grada seria –ben segur– entre els que fan pancartes de mal gust".

stats