PRIMERA DIVISIÓ
Esports 05/12/2022

Menys sentiments i més negoci: el Girona, obert a vendre futbolistes

Míchel espera que no marxi ningú important a l'hivern, però el club ho estudiarà si arriben ofertes

3 min
El Girona en el retorn a la feina

GIRONAEl creixement d'un equip modest i humil com el Girona, que disposa d'un dels pressupostos més baixos de la categoria, implica que no pot mirar cap a una altra banda si surt una bona oportunitat de mercat. I el bon rendiment dels de Míchel en el seu retorn a Primera ha propiciat que alguns dels seus futbolistes més destacats s'hagin revalorat fins al punt que han despertat l'interès d'altres clubs. Des dels despatxos de Montilivi no volen desaprofitar-ho i estan oberts a vendre, sempre que la quantitat que ingressin valgui la pena. Això sí, tot i que el marc ideal seria fer-ho a final de temporada, amb la permanència sota el braç, les ofertes arriben quan arriben. Ara mateix, ningú no pot posar la mà al foc que cap peça es mourà del taulell aquest hivern.

Arnau Martínez és el nom propi més clar d'aquesta equació. Format al Barça, l'equip gironí el va saber detectar encara en edat formativa i ha esdevingut titularíssim i una de les sorpreses més agradables d'aquest inici de Lliga en la seva estrena a l'elit. Martínez va renovar amb el Girona fins al 2025 i té una clàusula de 20 milions d'euros. Des de les altes esferes de Montilivi, a més, són conscients de l'interès del Barça, que busca un lateral dret. A Xavi Hernández li agrada Arnau i el català es deixa estimar: "He estat culer tota la vida; quan vaig néixer em van fer soci, anava al camp amb la meva família. Si torno serà al primer equip. És obvi que m'agradaria tornar, però com m'agradaria anar a qualsevol dels millors clubs del món. No tanco cap porta".

En un primer moment i en cas que tiri endavant, l'operació no es faria fins a l'estiu. De fet, Joan Laporta, en un missatge ambigu, ha declarat: "No tenim res previst al gener, tret que passi alguna cosa". Aquesta cosa té a veure amb el límit salarial: el Barça ara està en la normativa 1/1 (pot gastar cada euro que estalvia), però a l'estiu tornarà a estar en l'1/4 (podrà gastar-ne un de cada quatre). El Barça tampoc pot adormir-se perquè ni és ni serà l'únic pretendent d'Arnau Martínez. El que sí que és és la preferència del futbolista. 

"Arnau és nostre. Molts clubs hi poden pensar, però és nostre", ha dit aquest dimarts Míchel, en el retorn als entrenaments del Girona. "És normal que s'hi fixin, ho està fent molt bé. Jo només demano que no marxi al Barça i crec que acabarà la temporada aquí. Tant de bo pogués continuar molts anys, però sabem que el mercat està obert", afegeix el tècnic, que és conscient del punt de vista que hi ha als despatxos: si arriba una proposta beneficiosa per al club, no hi ha cap futbolista imprescindible.

L'altre nom en disposició d'un futur més ambiciós és el d'Aleix García, que, com va avançar L'Esportiu, tot i que acaba contracte aquest estiu té una clàusula de renovació automàtica en cas que el Girona mantingui la categoria. Això no vol dir, però, que no pugui marxar i diversos mitjans s'han fet ressò de la fixació d'alguns clubs, entre els quals l'Atlètic de Madrid. El mateix futbolista ha assegurat: "Ningú no m'ha trucat, no hi ha res de cert; però és evident que m'agradaria anar a un club així". Míchel, al preguntar-li per Aleix, manifesta: "També està rendint a un gran nivell, però crec que el millor és que es quedi al Girona".

El tercer futbolista que està deixant a tothom bocabadat amb la seva productivitat és Santi Bueno. El central uruguaià pot ser un bon reclam per a possibles compradors i el seu valor de mercat creix de manera imparable: segons Transfermarkt, ja val set milions d'euros. El seu lligam acaba el 2024.

Objectiu: les renovacions, un central i donar sortida als joves

Les prioritats en aquest mercat d'hivern a Montilivi són clares. A banda d'escoltar atentament les possibles ofertes que arribin, volen trobar un central que pugui incorporar-se immediatament a la plantilla. "Estic molt satisfet amb l'equip que tenim i espero que, quan es tanqui el mercat d'hivern, no hàgim quedat malparats", opina Míchel, que ha parlat obertament de l'eix defensiu, debilitat després de la lesió de Juanpe, operat aquest mes del taló i que podria estar-ne quatre de baixa. "Tenim recursos per substituir-lo, però ens podem reforçar, sí".

Quique Cárcel també té un munt de carpetes obertes, en forma de renovacions o de sortides per als futbolistes que compten amb menys minuts. Fins a sis acaben contracte: Valery, amb qui ja han començat les converses per renovar; Bernardo; Samu Saiz; Juan Carlos; Borja García, i el mateix Juanpe; i no tots continuaran. Pel que fa als joves, Ureña o Kebe podrien sortir en forma de cessió.

stats