Reial Madrid
Esports 21/05/2022

Kylian Mbappé deixa el Reial Madrid amb un pam de nas

El PSG contraataca i fa oficial la continuïtat del davanter francès

3 min
Nasser al-Khelaïfi i Kylian Mbappé, contents per la renovació.

BarcelonaEl PSG ho ha tornat a fer. Però aquest cop, en comptes del Barça, la víctima del seu gran múscul econòmic ha sigut el Reial Madrid. La propietat qatariana del campió francès ha arruïnat el gran somni de futur del madridisme: la contractació de Kylian Mbappé. Aquest dissabte s'ha fet oficial que seguirà a París.

Florentino Pérez portava anys amb l'objectiu ben definit, estalviant en grans fitxatges i veient com s'acostava el 30 de juny del 2022, data de venciment del contracte del preuat davanter. El president blanc ha negociat durant mesos amb l'entorn del jugador i ha tingut marge per oferir unes condicions galàctiques: una prima de fitxatge de 130 milions d'euros, el salari més elevat de la plantilla i un control insòlit en l'explotació dels seus drets d'imatge. Tanmateix, després d'un altre curs decebedor en què la Ligue 1 ha tornat a ser un premi insuficient, el PSG s'ha despenjat aquests dies amb una proposta molt bona i amb poders atorgats en matèria de planificació esportiva. Tot plegat massa temptador per a Mbappé, que ha acabat canviant d'idea. Pocs mesos abans del Mundial de Qatar, l'emir no volia perdre de vista la millor peça de la sucursal futbolística que té muntada a París des del 2011. I França tampoc volia veure com el seu futbolista més cotitzat marxava a Espanya.

Arran dels moviments d'aquesta setmana, el missatge que enviava el Madrid era que Mbappé havia demanat temps per pensar millor el seu futur. Des del Bernabéu divendres s'evitava parlar d'acord en perill i es posava en relleu la gran tasca negociadora de Florentino i el seu equip, però no es podia amagar el recel amb els efectes de l'ofensiva definitiva del PSG per retenir la seva principal estrella. Bàsicament perquè els precedents indicaven que el club parisenc, des que està regit des de Qatar, no ha perdut cap jugador que entrés en els seus plans. Prou que ho sap el Barça, que va anar al darrere de Marquinhos i Verratti i no només no va fitxar-los sinó que va acabar lamentant la pèrdua de Neymar. En paral·lel, el central brasiler i el migcentre italià van veure millorats els seus emoluments. Posteriorment, Neymar va voler tornar al Camp Nou i el PSG l'hi va impedir fins a tres cops, l'últim de tots renovant-li el contracte fins al 2025. A diferència dels seus companys, Mbappé sí que ha sigut 100% lliure per negociar el seu futur lluny de París, però ni així podrà dir que és la primera patum del PSG que marxa de la luxosa nau que pilota l'extenista Nasser al-Khelaïfi.

Messi i el president del PSG, Nasser al-Khelaïfi, l'estiu passat.

La geopolítica pot amb Florentino

El desenllaç del culebró era imminent. El PSG va tancar la temporada aquest dissabte amb un partit contra el Metz a casa (21 h) i totes les mirades van estar posades sobre Mbappé, autor de dues dianes i que va declarar: "Això és casa meva, la meva ciutat, com sempre vaig dir. Seguiré al PSG per guanyar més títols junts". Satisfet per tenir l'acord tancat, Al-Khelaïfi va posar amb a la gespa de l'estadi amb el davanter, que va donar les gràcies al president per "la paciència" ha tingut amb ell durant tot aquest serial.

Mentrestant, el madridisme ja està paint la mala notícia, que és encara pitjor tenint en compte que Erling Haaland, l'altre davanter top de futur a Europa, ja s'ha compromès amb el Manchester City. A diferència del Barça, el Madrid sí que podia seure a la taula negociadora per aspirar a contractar un dels dos jugadors. Però va dirigir els seus esforços cap a Mbappé i ara comprova com esferes geopolítiques amb més poder que Florentino li roben les il·lusions.

stats