Barça
Esports 03/05/2023

Mateu Alemany marxa del Barça

El director de futbol blaugrana plegarà aquest 1 de juliol, però el club diu que participarà en les operacions del mercat d'estiu

2 min
Joan Laporta, presidente del FC Barcelona i Mateu Alemany, director de futbol del Barça en una imatge d'arxiu.

Barcelona"El director de futbol del FC Barcelona, Mateu Alemany, es desvincularà del club el pròxim 30 de juny per iniciar un nou projecte professional". Així va comunicar l'entitat que presideix Joan Laporta, després de la victòria contra l'Osasuna al Camp Nou, un adeu sorprenent, completament inesperat, i en un moment poc oportú. El cop a les oficines blaugranes és molt dur.

L'executiu mallorquí tenia contracte esportiu blindat fins al 30 de juny del 2024, però el tallarà un any abans per emprendre una nova aventura futbolística. Aquest nou destí és l'Aston Villa anglès, que li ofereix més diners i l'ambició de construir un equip potent a la Premier League. Amb aquest club de Birmingham va tancar el traspàs de Philippe Coutinho fa un any i tres mesos.

"Alemany ha traslladat al president Laporta la intenció d'iniciar un nou camí, però garantint que completarà amb l'entitat tot el mercat d'estiu", va explicar el Barça. Per tant, segons la versió oficial, Alemany participarà en la planificació que el primer equip necessita de cara al curs que ve, incloent-hi el possible retorn de Leo Messi a l'entitat. Ara farà dos anys, l'exdirector general del Mallorca va ser una de les persones més escèptiques amb la intenció d'encabir el nou contracte de l'argentí en els registres oficials de la Lliga, cosa que va acabar no produint-se. No veia la manera de quadrar els números per fer realitat una promesa electoral de Laporta.

"Malgrat que es desvincularà del Barça l'1 de juliol, gràcies a un acord amistós, Alemany s'ha compromès a tancar totes les operacions del primer equip aquest estiu, encara que n'hi hagi alguna que es faci en el darrer instant del mercat", insisteix l'escrit d'un Barça que es queda sense un altre executiu vital després de la sortida del CEO Ferran Reverter fa un any i escaig per desavinences amb la gestió. És important remarcar que el contracte d'Alemany era esportiu i computava en el fair play financer. Sense marge per millorar-lo davant d'una oferta més elevada, el Barça no pot competir, ja que està excedit i ha d'alliberar despesa esportiva per poder operar al mercat de transferències.

Incorporacions a l'estructura esportiva

"La incorporació de Mateu Alemany en l'estructura del primer equip, quan Joan Laporta va guanyar les passades eleccions, ha permès al Barça tancar operacions que semblaven impossibles i dotar l’entrenador d'equips competitius, dins dels problemes econòmics que encara arrossega. El president Laporta ha acceptat aquesta marxa pel compromís de Mateu de conduir el mercat d'estiu fins a la darrera operació, i poder ser consultat quan el club ho requereixi", va expressar el Barça, que es queda sense una figura clau als despatxos i un enllaç format i ben connectat amb la Lliga i el seu màxim mandatari, Javier Tebas.

"El Barça informarà ben aviat dels canvis en l'estructura de l'executiva del futbol una vegada anunciat l'adeu d'Alemany", va concloure el comunicat de la institució, que es queda ara amb Jordi Cruyff com a director esportiu a falta de noves arribades per completar l'organigrama esportiu. Un dels noms que sona des de fa mesos per millorar l'estructura és Antonio Cordón, fins ara responsable esportiu del Betis. Fonts del vestidor, però, neguen a l'ARA que hi hagi cap acord amb l'executiu extremeny.

stats