BARÇA
Esports 11/03/2014

'Manos Limpias' recorrerà per poder acusar Bartomeu i Faus en el fitxatge de Neymar

El sindicat es planteja presentar una querella per prevaricació contra Ruz perquè considera que és una quantitat "desproporcionada"

Efe
2 min

Madrid'Manos Limpias' ha anunciat aquest dimarts que recorrerà la decisió del jutge Pablo Ruz de no admetre a tràmit la querella contra l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident Javier Faus, perquè el sindicat no ha pagat la fiança de 45.000 euros.

'Manos Limpias' demana una rebaixa de la fiança que li va imposar el jutge Ruz i per això presentarà aquest dimecres un recurs davant la Sala penal de l'Audiència Nacional. A més, el sindicat que es planteja presentar una querella per prevaricació contra Ruz perquè considera que és una quantitat "desproporcionada".

Ruz ha desestimat aquest dimarts en una interlocutòria la querella de 'Manos Limpias' perquè no ha pagat en el termini de deu dies la fiança, cosa que impedeix que pugui admetre la seva personació com a acusació popular.

No obstant això, si finalment el recurs prosperés, la fiança es rebaixés i 'Manos Limpias' pagués, el jutge Ruz admetria a tràmit la querella, que també es dirigeix contra el pare de Neymar i l'expresident del club, Sandro Rosell.

'Manos Limpias' ja va recórrer aquesta fiança davant el propi jutge, però Ruz va rebutjar rebaixar-la el passat 6 de març i es va obrir un termini perquè presentar recursos. Quan va imposar la fiança de 45.000 euros al sindicat, Ruz va considerar que hi ha "indicis suficients" per admetre la querella contra Bartomeu, Faus, el pare de Neymar i Rosell.

Segons ha afirmat aquest dimarts 'Manos Limpias' en un comunicat, la interlocutòria del jutge d'aquest dimarts "ratlla una presumpta prevaricació del magistrat", ja que en altres procediments "de molta més envergadura" com el cas dels ERO d'Andalusia o el cas Nóos es va exigir una fiança de 300 euros en el primer cas o cap quantitat en el segon. Segons el parer de 'Manos Limpias', l'acció popular "resulta incòmoda" al jutge davant la possibilitat que hi hagi un acord amb el Barça en aquest procediment.

stats